Szerző: Bodnár Ádám

2004. június 7. 15:54

Görögországban is elérhető az i-mode szolgáltatás

Japán legnagyobb mobilszolgáltatója, az NTT DoCoMo és a görög Cosmote

Japán legnagyobb mobilszolgáltatója, az NTT DoCoMo és a görög Cosmote bejelentették, hogy a Cosmote előfizetői számára is elérhető az i-mode mobil internetes szolgáltatás. Az i-mode havidíj nélkül vehető igénybe, az adatátvitel azonban kilobyte-onként 1 eurocentbe kerül. A görög előfizetők számára ingyenes és fizetős tartalmak is rendelkezésre állnak, utóbbiak előfizetési díja havi 0-3 euró között alakul.

Görögország a nyolcadik ország Japánon kívül, ahol elérhetővé vált az NTT DoCoMo i-mode internetes szolgáltatása. Az i-mode már megjelent Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban és Tajvanon. A Cosmote bejelentette, hogy hamarosan más országokban is elindítja az i-mode szolgáltatást, így Albánia, Macedónia és Bulgária Cosmote-előfizeti is reménykedhetnek abban, hogy hozzáférnek az i-mode tartalmakhoz.

A Japánon kívüli világban összesen négy gyártó -- NEC, Mitsubishi, Vitelcom és Toshiba -- készülékeivel vehető igénybe az i-mode szolgáltatás, azonban az idei év során többek között a Samsung, a Siemens, a Panasonic és a Sagem kínálatában is megjelenhetnek majd i-mode kompatibilis mobiltelefonok.

A japán felhasználókkal együtt világszerte már 42 millióan fizettek elő az i-mode szolgáltatásra, amelynek keretén belül több mint ezer tartalomszolgáltató kínál információkat, köztük olyan cégek is, mint a CNN és a Disney.

a címlapról