Szerző: Vörös Péter

2000. május 29. 08:44

Lemondott Shoichiro Irimajiri, a Sega elnöke

Egy héttel ezelőtt megjelent értesüléseink beigazolódtak: pénteken lemondott a világ harmadik legnagyobb otthoni videójáték gyártójának elnöke, miután a cég sorozatban a harmadik évet zárta veszteségesen. A cég első negyedéves eredményei egyébként a várakozásoknak megfelelően alakultak: a nettó veszteség 398,1 millió $ volt (ez kb. egyenlő a tavalyi hasonló időszak eredményével) - dacára annak, hogy a forgalom 3,15 milliárd $-ra nőtt a tavalyi 2,47 milliárd $-ról.
Irimajiri utódja a Sega igazgatótanácsának elnöke, Isao Ohkawa lesz. Az elemzők megkérdőjelezik e lépés hatékonyságát, mivel lényegében már eddig is Ohkawa irányította a céget.
A március 31-én véget ért pénzügyi évben a Sega 1,1 millió db 128-bites Dreamcast játékkonzolt adott el Japánban - a Sony az eredeti PlayStation-ből 2,14 millió db-ot, míg a PlayStation2-ből 1,41 millió db-ot értékesített a felkelő nap országában. A Nintendo 128-bites Dolphin-ja várhatóan ez év végétől kerül majd piacra.
A Sega 3,8 millió Dreamcast-ot értékesített export piacokon a világ első 128-bites játékkonzoljának tavalyi piacra dobása óta - a reklámköltségek viszont igen magasak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról