:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. június 2. 15:12

Hamburger mellé vezeték nélküli internet

Újabb közterületi W-iFi hot-spot kezdte meg működését Budapesten, a lipótvárosi Arany János utcai Burger Kingben. A szolgáltatás az Inter.net jóvoltából érhető el, egyelőre ingyen vehető igénybe, s a tapasztalatok alapján döntenek a többi Burger King étteremre való kiterjesztéséről.

[HWSW] Újabb közterületi W-iFi hot-spot kezdte meg működését Budapesten, a lipótvárosi Arany János utcai Burger Kingben. A szolgáltatás az Inter.net jóvoltából érhető el, egyelőre ingyen vehető igénybe, s a tapasztalatok alapján döntenek a többi Burger King étteremre való kiterjesztéséről.

Az Inter.net-nek ez már a második hot-spotja a fővárosban: elsőként a Váci utcai Anna kávéházban jelentkeztek hasonló szolgáltatással. A belvárosi kávézó egyébként szintén a Burger King étteremláncot üzemeltető vállalkozás tulajdona. Az Arany János utcai hot-spot működésének tapasztalatai után dönt a Burger King és az Inter.net arról, hogy kiterjesztik-e az egész étteremláncra a szolgáltatást, valamint az sem kizárt, hogy a jövőben fizetőssé teszik a jelenleg ingyenes hozzáférést.

Az Inter.net és a Burger King együttműködése egyébként nem új keletű: 2001 októbere óta működik az ország valamennyi éttermében egy-egy terminál, melyeken a vendégek 20 percig internetezhetnek egy 99 forintos bónnal. Az eltelt két és fél évben 400 ezer alkalommal éltek a Burger Kingbe betérők ezzel a lehetőséggel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.