Szerző: Bodnár Ádám

2004. május 26. 11:41

Növelte bevételét, csökkentette veszteségét a Novell

Felére csökkentette veszteségét és enyhén növelte bevételét a Novell, a vállalat negyedéves eredményei megfeleltek a várakozásoknak.

Felére csökkentette veszteségét és enyhén növelte bevételét a Novell, a vállalat negyedéves eredményei megfeleltek a várakozásoknak.

Az április 30-án véget ért második pénzügyi negyedévben a Novell 294 millió dollár forgalom mellett 15,4 millió dollár, azaz részvényenként 4 cent veszteséget könyvelt el. Az egyszeri költségek figyelmen kívül hagyásával a Novell 14 millió dollár, azaz részvényenként 3 cent nyereséget ért el. A Reuters Estimates által megkérdezett elemzők 287 millió dolláros bevételt és részvényenként 3 cent nyereséget vártak. A tavalyi második negyedévben a Novell 276 millió dollár bevételről és 29 millió dollár, azaz részvényenként 8 cent veszteségről számolt be.

A cég részvényeinek árfolyama a várakozásoknak megfelelő eredmények bejelentése után enyhén csökkent, 9,97 dollárról 9,16 dollárra esett vissza. Az elmúlt év során a Novell közel négyszeresére növelte papírjainak árfolyamát, elsősorban azért, mert a vállalat az ősszel felvásárolta a SuSE Linuxot és a szabad operációs rendszer vonzotta a befektetők érdeklődését. Elemzők szerint azonban a Novell túlértékelt, a részvények árfolyama közel százszorosa az idei pénzügyi évben várható részvényenkénti nyereségnek.

A Novell tavaly novemberben jelentette be a SuSE Linux felvásárlását, a tranzakció az idén januárban fejeződött be. Josep Tibbets, a Novell pénzügyi igazgatója a negyedéves eredmények értékelésekor elmondta, hogy a cég negyedéves forgalmából mintegy 10 milló dollárral részesedik a SuSE Linux. A NetWare hálózati operációs rendszerrel kapcsolatos bevételek 5 százalékkal estek vissza, azonban egy évvel korábban még 12 százalékos csökkenésről számolt be a cég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról