:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. május 18. 14:14

A Transmeta Efficeonra épülő számítógépek is védve lesznek a túlcsordulásos támadásoktól

A Transmeta bejelentette, hogy Efficeon processzorai is támogatni fogják az ún. NX technológiát, amely a puffertúlcsordulásos támadások ellen biztosít védelmet.

A Transmeta bejelentette, hogy Efficeon processzorai is támogatni fogják az ún. NX technológiát, amely a puffertúlcsordulásos támadások ellen biztosít védelmet.

Számos olyan rosszindulatú szoftver létezik, amely puffertúlcsordulást idéz elő és így juttat végrehajtani kívánt kódot a számítógép memóriájába. Az NX bekapcsolása esetén a rosszindulatú kód megtalálható lesz a számítógép memóriájában, de nem hajtódik végre, a rendszer kikapcsolása után pedig egyszerűen eltűnik.

Az AMD legújabb processzorai már támogatják ezt a technológiát, amelynek használatához a Windows XP Service Pack 2 is szükséges. Az Intel nemrégiben bejelentette, hogy hamarosan szállítja új Pentium 4 chipjeit, amelyek szintén tartalmazzák a puffertúlcsordulásra épülő támadások elleni védelmet.

A Transmeta közölte, hogy hamarosan a Microsoft rendelkezésére bocsátja az NX technológiát tartalmazó Efficeon processzorok első mintapéldányait és az év második felében a piacra is dobja az új lapkákat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.