Szerző: Ady Krisztián

2004. május 4. 16:25

Robusztusabb titkosítást licencel a RIM a BlackBerry megoldásokhoz

A Certicom sajtóközleményben jelentette be, hogy a Research In Motion (RIM), a hamarosan itthon is forgalmazott BlackBerry tenyérgépek fejlesztője licenceli a vállalat Security Builder Crypto fejlesztőkészletét és az Elliptic Curve Cryptography , ECC-alapú termékeit. A megállapodás lehetővé teszi a RIM számára, hogy még robusztusabb, erőteljesebb megoldásokkal bővítse már meglévő, ECC-alapú biztonsági rendszereit, melyeket a BlackBerry termékekben alkalmaznak már 2000 óta.

A Certicom sajtóközleményben jelentette be, hogy a Research In Motion (RIM), a hamarosan itthon is forgalmazott BlackBerry tenyérgépek fejlesztője licenceli a vállalat Security Builder Crypto fejlesztőkészletét és az Elliptic Curve Cryptography, ECC-alapú termékeit. A megállapodás lehetővé teszi a RIM számára, hogy még robusztusabb, erőteljesebb megoldásokkal bővítse már meglévő, ECC-alapú biztonsági rendszereit, melyeket a BlackBerry termékekben alkalmaznak már 2000 óta.

A Certicom szerint az ECC a legnagyobb biztonságot nyújtja a jelenleg ismert, nyivános kulcsú titkosítási megoldások közül, amellett, hogy nagyobb sebességű, kisebb energia-, memória- és sávszélességigénnyel megvalósítható biztonságos adatátvitelt garantál. Az elmúlt évben az amerikai Nemzetbizonsági Hivatal (NSA) is bejelentette, hogy licenceli a Certicom ECC-alapú megoldásait.

Az apró, mobiltelefonnál alig nagyobb BlackBerry hamarosan itthon is megvásárolható lesz, a készülék minden időszakban könnyedén elérhetővé teszi a rendkívül fontos adatokat, e-maileket -- csatolmányokkal együtt --, címjegyzékeket a vállalati ügyfelek számára. A BlackBerry nagy előnye, hogy a postafiókba érkező e-maileket azonnal továbbítja a felhasználó készülékére is (push technológia), aki azt a készülék teljes billentyűzetével gyorsan megválaszolhatja.

Külön frissítés, PC-s szinkronizáció nélkül mindig a legaktuálisabb naptári (Outlook és Lotus Domino) bejegyzések láthatók a készüléken, emellett az internet, a telefonkönyv vagy intranet elérése sem okozhat gondot, akár külföldön sem. A mobiltelefonként is használható színes kijelzős eszközzel a megbeszélések vagy utazással töltött idő jól kihasználható, a munkavégzés jóval hatékonyabbá válik.

A BlackBerry használatával megszűnik a helyhez kötöttség, rendkívül könnyen használható (nem kell jelszavakat begépelni), időt takarít meg (az üzenetek automatikusan továbbítódnak a készülékre), gyorsan és egyszerűen megválaszolhatók az üzenetek e-mailben vagy SMS-ben is.

A BlackBerry Enterprise szoftver közvetlenül kapcsolódik a már meglévő Microsoft Exchange vagy Lotus Domino levelezőrendszerhez, így a teljes adatforgalom egészen a BlackBerry készülékig tömörítve és titkosítva kerül továbbításra. A szoftver minden eleme az ügyfél vállalatának hálózatán belül működik, így annak működése teljesen ellenőrízhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról