Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Egyre népszerűbb a Windows XP

Bodnár Ádám, 2004. május 04. 13:31
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft hétfőn bejelentette, hogy világszerte immár 210 millió példányt értékesített a Windows XP operációs rendszerből. A szoftvert két és fél évvel ezelőtt, 2001 őszén mutatta be a cég.

A Microsoft hétfőn bejelentette, hogy világszerte immár 210 millió példányt értékesített a Windows XP operációs rendszerből. A szoftvert két és fél évvel ezelőtt, 2001 őszén mutatta be a cég.

A redmondi cég által közzétett adatok azt mutatják, hogy a Windows XP egyre népszerűbb a felhasználók körében. Az utóbbi kilenc hónapban már havi 10 millió Windows XP fogyott. A Microsoft kiemelte, hogy a dinamikus növekedés elsősorban az új PC-k eladásainak köszönhető. "A 210 millió eladott Windows XP túlnyomó többsége új PC-vel került a vevőkhöz" -- mondta Greg Sullivan, a Windows vezető termékmenedzsere.

Sullivan rámutatott, hogy a Windows XP felhasználóinak száma jóval több mint 210 millió, ugyanis ezekbe az értékesítési adatokba a vállalat nem számítja bele a vállalati licencprogramok keretén belül értékesített Windows XP operációs rendszereket.

A Microsoft a mai napon nyitotta meg Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) rendezvényét, amely rendkívül fontos mérföldkő a következő generációs Windows operációs rendszer, a Longhorn szempontjából, ugyanis a redmondi cég ezen a rendezvényen teszi közzé a Longhorn hardver-igényét, illetve a várakozások szerint a pontos megjelenési dátumot is nyilvánosságra hozzák.

Amint az ismert, a Microsoft nemrég bejelentette, hogy a Longhorn első nyilvános bétaváltozata 2004 helyett csak 2005-ben jelenik meg, ugyanis a szoftveren dolgozó fejlesztők jelentős részét átcsoportosították a Windows XP második szervizcsomagjának végső munkálataira. A Windows XP SP2 a tervek szerint idén nyáron jelenik meg.