Szerző: Bodnár Ádám

2004. május 4. 08:45

Nem változott a processzorgyártók erősorrendje

Az első negyedévben nem változott jelentősen a gyártók erősorrendje az x86 processzorok piacán -- derül ki a Mercury Research által közzétett adatokból.

Az első negyedévben nem változott jelentősen a gyártók erősorrendje az x86 processzorok piacán -- derül ki a Mercury Research által közzétett adatokból.

Az év első három hónapjának értékesítési adatai szerint az Intel a piac 83,6 százalékát birtokolta, az AMD pedig 14,9 százalékos részesedést ért el. A tavalyi negyedik negyedévben az Intel 83,7 százalékos, az AMD 14,7 százalékos részesedéssel rendelkezett -- állítja a Mercury Research. A VIA és a Transmeta összesen 1,5 százalékos piaci részesedést tudott szerezni.

"Nem volt túl sok mozgás" -- mondta Dean McCarron, a Mercury Research elemzője. Az AMD azért tudta némileg növelni piaci részesedését, mert a piacon enyhén emelkedett a kisebb rendszerintegrátorok és összeszerelők által forgalomba hozott, ún. "white box" PC-k népszerűsége. "Ez a szegmens adja az AMD eladásainak nagyobb részét" -- mondta McCarron.

A fenti adatok tartalmazzák a Microsoft Xbox konzolban található Intel processzorokat is, azonban McCarron felhívta a figyelmet, hogy a piac telítődése miatt a játékkonzolok, így az Xbox eladásai folyamatosan csökkennek. Az Xboxba épített processzorok figyelmen kívül hagyása mintegy 1 százalékponttal csökkenti az Intel piaci részesedését.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról