Szerző: Ady Krisztián

2004. április 8. 15:28

Szabadalmaztatta a világítással ellátott hűtőventilátorokat az Antec

A PC-s kiegészítőket fejlesztő és értékesítő Antec merész lépésre szánta el magát, amikor bejelentette, hogy szabadalmaztatta a fénykibocsátó eszközzel szerelt hűtőventilátort. A szabadalmat 2004. január 20-án jegyezték be a vállalat számára az Egyesült Államokban 6 679 771-es lajstromszámmal. A szabadalomnak megfelelően minden más vállalat, aki világító leddel szerelt ventilátort dob piacra és nem licenceli a technológiát az Antectől, jogsértést követ el.

A PC-s kiegészítőket fejlesztő és értékesítő Antec merész lépésre szánta el magát, amikor bejelentette, hogy szabadalmaztatta a "fénykibocsátó eszközzel szerelt hűtőventilátort". A szabadalmat 2004. január 20-án jegyezték be a vállalat számára az Egyesült Államokban 6 679 771-es lajstromszámmal. A szabadalomnak megfelelően minden más vállalat, aki világító leddel szerelt ventilátort dob piacra és nem licenceli a "technológiát" az Antectől, jogsértést követ el.

"Az Antec az Egyesült Államokban szabadalmaztatott termékeket dob piacra, mely védi a vállalat és a viszonteladók érdekeit. Az Antec figyelmezteti a gyártócégeket, hogy ne sértsék meg a vállalat 6 679 771-es számú szabadalmát, melyet január 20-án jegyeztek be" -- közölte a cég szóvivője.

A fénykibocsátó diódákkal szerelt, színes hűtőventilátorok egyre népszerűbbek, "trendi" külsőt varázsolnak a PC és az egyes komponensek, például videokártyák számára. Az Antec szabadalmát várhatóan számos cég "megsérti" majd, hiszen például az ABIT és az Albatron is piacra dobott olyan videokártyát, melyek gyárilag szerelt világító ventilátort alkalmaznak.

Az Antec lépése rendkívül meglepő, s kétséges, miképpen tudja bizonyítani "szellemi tulajdonjoga" érvényességét, hiszen ilyen világító ledekkel szerelt termékeket, hűtőventilátorokat már jóval a szabadalom január 20-ai bejegyzése előtt kapni lehetett jónéhány más gyártó kínálatában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról