Szerző: mz

2000. május 26. 19:48

Mac OS X - negyedik fejlesztői változat

Az évente megrendezésre kerülő Worldwide Developer Conference (WWDC) megnyitóján az Apple bejelentette a Mac OS X negyedik fejlesztői változatát, melyet a mintegy 4000 regisztrált résztvevő a helyszínen át is vehetett. Az Apple következő generációs operációs rendszerének negyedik fejlesztői változata már a végleges API specifikációt tartalmazza, így a független fejlesztők útjából minden akadály elhárult, hogy termékeiket adaptálják az új környezethez, a Mac OS X új szolgáltatásaihoz. A Mac OS X DP4 tartalmazza a Microsoft Internet Explorer 5 optimalizált változatát, és támogatja a Java 2 platformot is.
A Mac OS X támogatja a Java 2 platformot, és tartalmazza a HotSpot virtuális gépet. A Mac OS X, a Macintosh operációs rendszer teljesen új implementációja, az alapoktól teljes Java 2 integrációt biztosít majd, elsőként a személyi számítógépek operációs rendszerei közül. A Mac OS X rendszeren futó Java programok is kihasználhatják majd a forradalmian új Aqua felület kínálta elônyöket.
Nyáron a nagyközönség számára is hozzáférhetővé válik majd a Mac OS X nyilvános próbaváltozata. A szoftver használatához PowerPC G3 vagy G4 processzorral épített Macintosh számítógép, valamint legalább 64 MByte RAM szükséges.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról