Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 29. 10:24

Pálfordulás: VIA C3 helyett Athlon XP processzorra épül az ApeXtreme konzol

Az Apex Digital a januári Consumer Electronics Show rendezvényen jelentette be ApeXtreme névre keresztelt konzolját, amely a VIA integrált Glory platformjára épült volna. A vállalat most azonban úgy tűnik, meggondolta magát, ugyanis a legfrissebb hírek szerint a készülék NVIDIA nForce2 chipkészletet és AMD Athlon XP processzort tartalmaz majd.

Az Apex Digital a januári Consumer Electronics Show rendezvényen jelentette be ApeXtreme névre keresztelt konzolját, amely a VIA integrált "Glory" platformjára épült volna. A vállalat most azonban úgy tűnik, meggondolta magát, ugyanis a legfrissebb hírek szerint a készülék NVIDIA nForce2 chipkészletet és AMD Athlon XP processzort tartalmaz majd.

Az eredeti specifikációkban 1,4 GHz-es VIA C3 processzor, VIA CN400 chipkészlet és DeltaChrome videovezérlő szerepelt, a legújabb hírek azonban már Athlon XP 2000+ processzorról, nForce2 chipkészletről és 256 Mbyte memóriáról szólnak. Ez a konfiguráció lényegesen nagyobb teljesítményű az eredetileg tervezettnél, az nForce2-be integrált videovezérlő képességei azonban messze elmaradnak az S3 DeltaChrome-tól.

Az ApeXtreme 40 Gbyte kapacitású merevlemezt és DVD-ROM meghajtót tartalmaz, TV-kimenettel és DVI-csatlakozóval is ellátták, előlapján 4, hátlapján 2 USB2.0 csatlakozót alakítottak ki, emellett 10/100 Mbps Ethernet-vezérlő is megtalálható benne. A konzolt Windows XP Embedded operációs rendszer működteti, így a bekapcsolás után pár másodperccel már üzemkész állapotba kerül.

Az ApeXtreme nem csak játékok futtatásához ideális platform, hanem képek és videók megtekintéséhez, zenék lejátszásához is ideális. A konzol a DVD, VideoCD és DivX formátumú filmeket, illetve a CD, MP3 és WMA formátumú zenéket támogatja. A januári bejelentés szerint az ApeXtreme kétféle változatban, 299 és 399 dolláros áron kerül piacra, azonban egyelőre nem tudni, hogy a hardverkonfiguráció megváltozása érintette-e az árakat. A piaci premier pontos időpontja ezidáig ismeretlen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról