Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 29. 14:04

Az IBM önállóan is elérhetővé teszi ThinkVantage szoftvereit

Az IBM személyi számítógépes divíziója áprilisban várhatóan kiadja egyes ThinkVantage szoftvereit, így azok nem csak az IBM által gyártott asztali gépeken és notebookokon lesznek használhatóak, hanem bármilyen rendszeren futtathatók.

HIRDETÉS

Az IBM személyi számítógépes divíziója áprilisban várhatóan kiadja egyes ThinkVantage szoftvereit, így azok nem csak az IBM által gyártott asztali gépeken és notebookokon lesznek használhatóak, hanem bármilyen rendszeren futtathatók.

Az IBM az utóbbi időben elsősorban ThinkVantage szoftvereit használta fel arra, hogy asztali gépeit és notebookjait megkülönböztesse a versenytársakétól. A Nagy Kék úgy véli, a számítógépek birtoklási költsége jelentősen csökkenthető a ThinkVantage alkalmazások segítségével. A ThinkVantage szoftvercsalád különféle rendszermenedzsment-eszközöket tartalmaz. Az IBM azzal érvel, hogy számítógépei talán nem a legolcsóbbak, de -- részben a ThinkVantage szoftvereknek köszönhetően -- a legegyszerűbben, legolcsóbban üzemeltethetők.

A vállalat az ügyfelek igényeire válaszolva döntött úgy, hogy kiadja a ThinkVantage szoftvereket. "Nagyon kevés olyan ügyfelünk van, aki kizárólag IBM környezetben dolgozik. Fontos számukra, hogy egy terméket az egész vállalaton belül használhassanak" -- mondta Lee Highsmith, az IBM személyi számítógépes részlegének marketing-menedzsere. Szakértők már korábban is méltatták az IBM ThinkVantage szoftverek képességeit és teljesítményét, azonban nehezményezték, hogy az alkalmazások csak az IBM számítógépein futottak.

Elsőként két ThinkVantage segédprogram -- IBM Rescue and Recovery with Rapid Restore, IBM System Migration Assistant -- lesz hozzáférhető. Az előbbi segítségével egy rendszerösszeomlás után visszaállíthatók az adatok, utóbbi pedig abban nyújt segítséget, hogy a felhasználói adatok és beállítások könnyen átkerülhessenek egyik PC-ről a másikra. Az IBM Rescue and Recovery szoftver 59 dollárba fog kerülni, a System Migration Assistantért pedig 39 dollárt kér majd a cég. A későbbiekben további ThinkVantage szoftverek megjelenése várható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 16:02

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.