Szerző: Bizó Dániel

2004. március 26. 13:58

Kína egyik legjelentősebb számítógépgyártójával sikerült az AMD-nek megállapodást kötnie

[Reuters] A világ második legnagyobb processzorgyártója, az Advanced Micro Devices (AMD) kínai divíziója bejelentette, hogy megállapodást sikerült kötni Kína egyik legjelentősebb számítógépgyártójával.

HIRDETÉS

[Reuters] A világ második legnagyobb processzorgyártója, az Advanced Micro Devices (AMD) kínai divíziója bejelentette, hogy megállapodást sikerült kötni Kína egyik legjelentősebb számítógépgyártójával.

Az egyezség értelmében a Founder Group, mely a kínai PC-piac 6-9 százalékát tudhatja magáénak, az AMD Athlon 64 lapkáival szerelt konfigurációkat fog forgalmazni. A első processzorok leszállítása az AMD állítása szerint 90 napon belül esedékes.

Az ügylet az AMD második jelentős eredménye Kínában, mely a világ második legnagyobb PC piaca. A vállalat a tavalyi év során kötött megállapodást a HP-val, melynek keretében a HP China egyes modelljeit AMD processzorokkal szereli. Kína legnagyobb PC-piaci szereplője, a 25 százaléknál magasabb részesedéssel rendelkező Lenovo Group kizárólag Intel processzorral szerelt gépeket forgalmaz.

A kínai PC-eladások az IDC piackutató cég előrejelzése szerint az idén várhatóan 19 százalékkal bővülnek, így a világ legnépesebb országának PC-piaca a világ legnagyobbjává válik. A globális eladások mellett a kínai piacot is az Intel dominálja, az AMD processzorai többnyire a házilag vagy kiskereskedelmi egységek által összeszerelt gépekre kerülnek beépítésre.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 19:57

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.