Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 25. 11:31

Mobil eszközökbe szánt grafikus chipet mutatott be az Intel

A Game Developers Conference rendezvényen az Intel bemutatta Marathon kódnévre keresztelt mobil grafikus gyorsítóját, amelynek hivatalos premierje áprilisban, a tajpeji Intel Developer Forumon esedékes.

HIRDETÉS

A Game Developers Conference rendezvényen az Intel bemutatta Marathon kódnévre keresztelt mobil grafikus gyorsítóját, amelynek hivatalos premierje áprilisban, a tajpeji Intel Developer Forumon esedékes.

A világ legnagyobb chipgyártója közölte, hogy mintegy 20 játékfejlesztővel dolgozik együtt azért, hogy a Marathon megjelenésekor megfelelő mennyiségű szoftver álljon rendelkezésre. A Marathon egyébként az ATI és az NVIDIA által is támogatott OpenGL ES alkalamzásfejlesztési interfészt támogatja.

Az előzetes specifikációk szerint a Marathon másodpercenként 1 millió háromszög kirajzolására képes, hardveresen gyorsítja az MPEG2, MPEG4 és Windows Media videókat, akár 640x480 vagy nagyobb felbontásokban is. A vállalat tájékoztatása szerint a chip következő generációs változata már támogatni fogja a H.264 videokodeket, valamint napirenden van a GPS rendszerek és a vezeték nélküli adatátvitel támogatása is.

Az Intel a Marathont elsősorban csúcskategóriás kéziszámítógépekbe szánja, azonban idővel akár mobiltelefonokban is megjelenhet. A Marathon teljes terhelés esetén is csak 100 milliwattot fogyaszt és egy 14x14 milliméter méretű tokozásban fogják forgalmazni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 01:28

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.