Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Csökken a Nintendo GameCube szoftvertámogatottsága

castor, 2004. március 25. 08:43
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az utóbbi időben az Eidos és az Acclaim után egyre több játékkiadó cég jelentette be, hogy egyes programjaikat nem kívánják kiadni Nintendo GameCube konzolra.

hirdetés
Az utóbbi időben az Eidos és az Acclaim után egyre több játékkiadó cég jelentette be, hogy egyes programjaikat nem kívánják kiadni Nintendo GameCube konzolra.

Az amerikai Electronic Arts és az angol Codamasters cég is tartogat a tarsolyában egy-egy olyan focijátékot, amely a 2004-es Európabajnokságot fogja feldolgozni, azonban egyik játék sem jelenik meg a Nintendo konzoljára. Míg az előbbi a hivatalos licenccel rendelkezik, addig a Codemasters az angol csapat szemszögéből fogja bemutatni a tornát.

A napokban a LucasArts is megerősítette a korábbi pletykákat, mely szerint a jövőben csak PC-re, PlayStation 2-re és Xboxra fejleszt, így már biztos, hogy a Rogue Leader után GameCube-on nem találkozhatunk a Star Wars univerzumban játszódó programokkal.

A nyugati kiadók visszalépései ellenére azonban a konzol japán támogatottsága továbbra is jelentős. Míg a Namco és a Capcom a jövőben is kiemelten kezeli a GameCube játékokat, addig a Square Enix és a Konami kijelentette, hogy hamarosan több exkluzív játékot is piacra dob.

A külsős fejlesztőcsapatok mellett a Nintendo továbbra is gőzerővel dolgozik a GameCube játékain. Várhatóan a májusi E3 szakkiállításon jelentik be a Metroid Prime és a Legend of Zelda: Wind Waker folytatását.

Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.