Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 19. 09:29

Kiváló negyedévet zárt az Adobe

A grafikai és kiadványszerkesztő szoftvereiről ismert Adobe Systems csütörtökön tette közzé negyedéves eredményeit. A vállalat emelkedő bevételről és nyereségről számolt be.

A grafikai és kiadványszerkesztő szoftvereiről ismert Adobe Systems csütörtökön tette közzé negyedéves eredményeit. A vállalat emelkedő bevételről és nyereségről számolt be.

A március 5-én véget ért negyedévben az Adobe 423,3 millió dolláros forgalom mellett 123 millió dollár, azaz részvényenként 50 cent nettó eredményt ért el. A Reuters Research által megkérdezett elemzők részvényenként 40 centes nyereségre számítottak. Egy évvel korábban az Adobe 296,9 millió dollár bevételről és 54,2 millió dollár, azaz részvényenként 23 cent profitról számolt be.

A vállalat vezetői szerint a kiváló eredmények többek között az Adobe Creative Suite szoftvercsomag népszerűségének köszönhetőek. A Creative Suite csomagok a Photoshop mellett az Adobe összes fontos grafikai és kiadványszerkesztő alkalmazását -- Illustrator, InDesign, GoLive, Acrobat -- tartalmazzák. A cég bejelentette, hogy a negyedéves forgalom 15 százaléka az Adobe Creative Suite értékesítéséből származott. A Creative Suite forgalma felülmúlta még a Photoshopét is.

Az Adobe "intelligens dokumentum" részlege, amely a PDF formátummal kapcsolatos megoldásokat fejleszt, szintén jelentős növekedést könyvelhetett el. A PDF-alapú szerver-termékek forgalma a megelőző negyedévhez képest 38 százalékkal emelkedett és a cég szerint egyre több vállalati ügyfél választja a PDF-alapú termékeket annak ellenére, hogy a Microsoft InfoPath komoly fenyegetésnek látszik ezen a piacon.

A San Jose (California, USA) központú Adobe a kiváló negyedéves eredmények miatt megemelte éves kilátásait: a vállalat immár 1,475-1,5 milliárd dolláros forgalomra számít, korábban csk 1,425 milliárd dollár körüli bevételt remélt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról