Szerző: Ady Krisztián

2004. március 17. 14:07

CeBIT: bejelentette egy megapixeles kamerával szerelt 7610-es mobiltelefonját a Nokia

Bár a minden évben megrendezett hannoveri CeBIT csak holnap nyitja meg kapuit, a Nokia ma hivatalosan is bejelentette a kiállítás egyik újdonságát, az 1 megapixeles digitális kamerával ellátott Nokia 7610 mobiltelefont. A kéttónusú, kétféle színkombinációt alkalmazó, divatos előlappal ellátott mobiltelefon Symbian-alapú, a Nokia saját fejlesztésű Series 60 platformját futtatja.

Bár a minden évben megrendezett hannoveri CeBIT csak holnap nyitja meg kapuit, a Nokia ma hivatalosan is bejelentette a kiállítás egyik újdonságát, az 1 megapixeles digitális kamerával ellátott Nokia 7610 mobiltelefont. A kéttónusú, kétféle színkombinációt alkalmazó, "divatos" előlappal ellátott mobiltelefon Symbian-alapú, a Nokia saját fejlesztésű Series 60 platformját futtatja.

A háromsávos telefon 2004 második negyedévében lesz kapható két változatban, az egyiket Dél-Amerika számára készítik és 850/1800/1900 Mhz-es hálózatokat támogat, míg a másikat a "szokásos" 900/1800/1900 MHz-es hálózatokra készítik fel. A készülék várhatóan 500 eurós áron kerül majd az üzletekbe.

A telefon természetesen támogatja a 6600-nál és a Series 60-sorozatú Nokia telefonoknál megismert közvetlen, Bluetooth-felületű nyomtatást és egyéb fejlettebb szolgáltatásokat. A 7610 telefon kijelzője 65000 szín megjelenítésére képes, az egy megapixeles, mozgókép rögzítésére is alkalmas kamera pedig 1152 x 864 pixeles fotókat is készíthet.

A Nokia 7610 segítségével már hosszabb, akár 10 perces videoklipek is készíthetők, a telefon szoftvere már nem korlátozza le a videoállomány méretét 90 kbyte-ra, mint a korábbi modellek alkalmazása. Az előre telepített Movie Director alkalmazás segítségével a felvett állományt akár szerkeszthetjük, effektezhetjük is, sőt, több kisebb videót is összefűzhetünk használatával.

A Nokia 7610 másik újdonsága a Lifeblog alkalmazás, mely egy digitális multimédiás naplóként üzemel a készüléken. A képekkel, videókkal, üzenetekkel és hangfelvételekkel ellátott multimédiás feljegyzéseket PC-re is továbbíthatjuk.

A Nokia új készüléke természetesen támogatja az MMS üzenetküldést, az e-mailek letöltését, rendelkezik MP3/AAC zenelejátszó alkalmazással, nem kevesebb mint 72 MB beépített memóriát tartalmaz, melyet tovább bővíthetünk, közvetlen USB és Bluetooth vezeték nélküli csatlakozásra is képes, valamint támogatja a Java technológiát.

A kisméretű, 118 grammos készülék 3 órás beszélgetési és akár 250 órás készenléti idővel rendelkezik a gyártói specifikáció szerint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról