Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 17. 09:06

Opteron-alapú munkaállomással jelentkezett az IBM

Az IBM az AMD Opteron processzorok tavaly áprilisi bejelentésekor közölte, hogy számít az AMD 64 bites lapkájára és nem sokkal később piacra is dobott egy kétprocesszoros szervert, most pedig egy munkaállomással jelentkezett.

HIRDETÉS

Az IBM az AMD Opteron processzorok tavaly áprilisi bejelentésekor közölte, hogy számít az AMD 64 bites lapkájára és nem sokkal később piacra is dobott egy kétprocesszoros szervert, most pedig egy munkaállomással jelentkezett.

Az IntelliStation A Pro névre keresztelt konfigurációt májustól szállítja a vállalat. Az IBM úgy véli, az Opteron-alapú rendszer kiváló ár-teljesítmény mutatóval rendelkezik és vonzó lehet a tervezőmérnökök számára. A gyártó szerint az IntelliStation A Pro elsősorban azon cégek és felhasználók érdeklődésére számíthat, akik nem tudják megfizetni a drága RISC rendszereket, de szükségük van a 64 bites felépítés előnyeire, például a 4 Gbyte-nál több memóriára. Az IntelliStation A Pro legfeljebb 16 Gbyte memóriát képes fogadni.

Az alapkonfiguráció ára 2600 dollár, de az ügyfelek várhatóan ennél sokkal drágább, 5000-8000 dollárba kerülő változatokat fognak megrendelni, amelyekben sok memória, csúcsteljesítményű grafikus kártya és nagy kapacitású merevlemezek találhatóak -- véli Bob Lenart, az IBM munkaállomások termékigazgatója. Az IntelliStation A Pro egyelőre 32 bites Windows XP vagy 64 bites Red Hat Linux operációs rendszerrel vásárolható meg. A Windows XP 64 bites változatának végleges verziója az év második felében várható.

Az IBM természetesen továbbra is értékesíti Intel Pentium 4 és Intel Xeon processzorokra épülő IntelliStation M Pro és Z Pro rendszereit.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 19:09

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.