Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 16. 13:27

Apró plazmakijelzővel rendelkezik a Prolink új videokártyája

Meglepő újdonsággal rukkolt elő a tajvani Prolink. A vállalat legújabb videokártyája egy apró plazmakijelzőt tartalmaz, amelyen folyamatosan szemmel követhető a hőmérséklet és a hűtőventilátor fordulatszáma.

HIRDETÉS

Meglepő újdonsággal rukkolt elő a tajvani Prolink. A vállalat legújabb videokártyája egy apró plazmakijelzőt tartalmaz, amelyen folyamatosan szemmel követhető a hőmérséklet és a hűtőventilátor fordulatszáma.

Az aprócska kijelző háromféle módon szerelhető fel a kártyára, de amennyiben valaki zárt házba építi be a terméket és nincs kedve vagy lehetősége kukucskálni, akkor a csomagban található adapter segítségével a kijelzőt a számítógépház egyik szabad 5,25" meghajtóhelyére is beépítheti.

A Prolink kártya érdekessége még a hűtőventilátor fordulatszámát szabályozó elektronika, amely a hőmérséklet függvényében 60-100 százalékos fordulattal járatja a ventilátort. 40 Celsius fok alatti hőmérsékleten a ventilátor eredeti fordulatának csupán 60 százalékán üzemel és így csendesebb járású. 40 és 55 fok közötti hőmérséklet esetén a fordulatszám 80 százalékos, 55 foknál melegebb kártya esetén pedig 100 százalékos.

A "PixelView GeForce FX5900XT Golden Limited" azonnal elérhető a Prolink kínálatában. A kártyán 390 MHz-es videochip és 700 MHz-es DDR SDRAM chipek találhatók. A memória mérete 128 Mbyte. A kártyán VGA-, DVI- és svideo-kimenet kapott helyet.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 19:02

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.