:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 12. 13:36

Kiszivárogtak az új Nintendo konzol specifikációi

Egy japán weboldal közzétette a két kijelzővel rendelkező, következő generációs hordozható Nintendo konzol, a DS specifikációt. Hogy az információk helytállóak-e, azt egyelőre nem tudni, a japán cég ugyanis a májusi E3 kiállításon teszi közzé a készülék paramétereit.

Egy japán weboldal közzétette a két kijelzővel rendelkező, következő generációs hordozható Nintendo konzol, a "DS" specifikációt. Hogy az információk helytállóak-e, azt egyelőre nem tudni, a japán cég ugyanis a májusi E3 kiállításon teszi közzé a készülék paramétereit.

A meg nem erősített információk szerint a készülékben két ARM processzor kap majd helyet, egyikük 33, másikuk 66 MHz-en ketyeg. A konzolban 4 Mbyte RAM és 656 kbyte videomemória kap helyet. A kijelzők felbontása 256x192 pixel lesz. A Nintendo DS 802.11 szabványon alapuló vezeték nélküli hálózati vezérlőt tartalmaz, amelynek segítségével akár 16 játékos is játszhat együtt vagy egymás ellen.

A Nintendo a Game Boy-jal párhuzamosan értékesíti az új hordozható konzolt, ami arra utal, hogy a vállalat elsősorban az idősebb korosztálynak szánja a készüléket. Szakértők szerint a japán vállalat elsősorban az ünnepi szezonban megjelenő Sony PlayStation Portable ellenfeleként küldi ringbe a Nintendo DS-t. A Nintendo szerint azonban a két kijelzővel rendelkező konzol teljesen új kategóriát teremt a piacon. A Sony az E3 kiállításon mutatja be a PlayStation Portable prototípusát.

A Nintendo Game Boy és változatai idáig egyeduralkodóak voltak a hordozható konzolok piacán, az utóbbi időben azonban számos trónkövetelő lépett színre. A Sony ősszel megjelenő konzolja mellett fenyegetést jelent a Nokia mobiltelefonnal egybeépített játékgépe, az N-Gage is, noha ennek eladási adatai egyelőre csalódást okoznak.

A Nintendo elnöke úgy véli, hogy a két képernyővel felszerelt Nintendo DS eleinte annyira újszerű lehet, hogy sokan nem is fogják érteni. "Ez egy igazán új gép, elsőre talán sokak számára furcsa lehet. Ugyanakkor számos dolgot elárul arról, milyen irányba haladunk és mi várható a következő generációs konzolunkról" -- utalt a GameCube utódára Satoru Iwata.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.