Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 12. 12:41

Két új, integrált grafikai vezérlővel rendelkező chipkészletet dobott piacra a VIA

A VIA Technologies bejelentette PM800 és PM880 alaplapi chipkészleteit, amelyek Intel Celeron és Pentium 4 processzorokat támogatnak és integrált grafikus vezérlővel rendelkeznek.

HIRDETÉS

A VIA Technologies bejelentette PM800 és PM880 alaplapi chipkészleteit, amelyek Intel Celeron és Pentium 4 processzorokat támogatnak és integrált grafikus vezérlővel rendelkeznek.

A PM800 egycsatornás, a PM880 pedig kétcsatornás DDR400 memóriavezérlővel rendelkezik. A chipsetekbe integrált UniChrome Pro grafikus vezérlő két renderelő futószalagot tartalmaz és legfeljebb 64 Mbyte rendszermemóriát képes használni. A videovezérlő hardveres támogatást biztosít az MPEG2 formátumú állományok dekódolásához, lejátszásához. A chipkészletekhez természetesen bármilyen AGP8X felületű grafikus kártya csatlakoztatható.

A PM800 és PM880 egyaránt a VT8237 southbridge chipet tartalmazza, amely együttműködik az ATA/133 és Serial ATA eszközökkel, integrált RAID-vezérlőt, 5.1 csatornás hangvezérlőt és Gigabit Ethernet kontrollert is tartalmaz. A VIA állítása szerint a PM800 és PM880 azonnal elérhető, a rájuk épülő alaplapok a második negyedévben kerülnek a boltokba.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 19:15

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.