Szerző: Bizó Dániel

2004. március 10. 17:42

A PC-piac kétszámjegyű százalékos bővülését várja az IDC

Az IDC által a mai napon közzétett előrejelzése szerint az idei és a jövő év során kétszámjegyű százalékos bővülés lesz tapasztalható az asztali és hordozható személyi számítógépek piacán.

HIRDETÉS

Az IDC által a mai napon közzétett előrejelzése szerint az idei és a jövő év során kétszámjegyű százalékos bővülés lesz tapasztalható az asztali és hordozható személyi számítógépek piacán.

A negyedévente közzétett, világszerte 55 országban végzett kutatás eredményei alapján az IDC elemzői a 2004-es és a 2005-ös évre 10,2 illetve 11,4 százalékos éves növekedést várnak a leszállított PC-k mennyiségében, miközben forgalom értéke körülbelül 5 százalékkal fogja felülmúlni az előző évit. A piackutató cég szerint 2008-ra a volumen növekedése évi 8, az összértéké pedig 3 százalékra fog lelassulni.

A tavalyi év során 11,7 szalékos növekedés után 154,5 millió darab PC talált gazdára, melyek összértéke 1,2 százalékkal emelkedett és 178 milliárd dollár tett ki. A hagyományosan igen erős negyedik negyedévben 15,7 százalékkal több számítógépet adtak el, mint egy évvel korábban.

A fejlett piacokon a növekedés legfőbb hajtóereje a notebook lesz, melynek eladásai az Egyesült Államokban éves szinten körülbelül 30 százalékkal növekednek. A hordozható gépek iránti kereslet Nyugat-Európában is erős lesz. Japán kivételével Ázsiában és az óceániai térségben is kétszámjegyű százalékos bővülés várható, köszönhetően főleg a hatalmas étvágyú távol-keleti országok alacsony ellátottságának. Japán gazdasága még mindig gyengélkedik, ráadásul igen magas a PC penetráció is.

Az IDC várakozásai szerint idén 172,1 millió, míg 2005-ben 191,4 millió darab PC-t értékesítenek világszerte. A gépek valamivel több, mint harmadát vásárolják fogyasztók.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 15:12

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.