Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. március 5. 13:50

Sulinet Expressz: alaplap jön, digitális fényképezőgép megy

Hétfőtől bekerül a Sulinet Expressz program termékei közé az alaplap, ugyanakkor kikerül a digitális fényképezőgép - emlékeztetett az Oktatási Minisztérium (OM) mai sajtóközleménye.

HIRDETÉS

[HWSW] Hétfőtől bekerül a Sulinet Expressz program termékei közé az alaplap, ugyanakkor kikerül a digitális fényképezőgép - emlékeztetett az Oktatási Minisztérium (OM) mai sajtóközleménye.

A digitális fényképezőgép volt a Sulinet Expressz program legnépszerűbb cikke: az adókedvezménnyel vásárolható termékekre tavaly év végéig összesen 22 milliárd forintot költöttek a vásárlók, s az összeg több mint ötödéből digitális fényképezőgépet vettek. A Sulinet Expressz programban kínált termékek egy részét korábban digitális tananyagok segédeszközeként tartották számon, ezek közé tartozott a digitális fényképezőgép is. 2004-ben egyébként további 3,3 milliárd forint értékben vásároltak számítástechnikai eszközöket a program keretében.

Szintén hétfőtől nem lehet adókedvezményt érvényesíteni a a szünetmentes áramforrások és a hangeszköznek minősített valamennyi cikk után, azaz ezek a termékek is kikerültek a Sulinet Expressz programból. Bekerült ugyanakkor az alaplap: hétfőtől már ez után is igénybevehető az adókedvezmény

Az adótörvény módosításáig várni kell ugyanakkor a kedvezményezettek körének kiszélesítéséig. Mint emlékezetes: a minisztérium tavaly év végén úgy döntött, hogy a jövőben mindenki, akinek jövedelme nem éri el az évi 3,4 millió forintot, igénybe veheti az adókedvezményt. Akik 4 millió forintos éves jövedelemről adnak számot, egy később kidolgozandó sávos rendszerben vehetik igénybe a kedvezményt, ám 4 millió forintos bevétel fölött nem lehet Sulinet Expressz terméket vásárolni. Ennek a bevezetéséhez azonban módosítani kell az adótörvényt, amire legkorábban idén nyáron kerülhet sor.

Mint az OM sajtóirodájától megtudtuk: hétfőn még lehet vásárolni digitális fényképezőgépeket, ám keddtől (március 9-től) már nem.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 19:11

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.