Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 4. 14:26

Részletek az Opteron-alapú HP szerverekről

A Hewlett-Packard munkatársai mai sajtótájékoztatójukon számos részletet árultak el a vállalat új, Opteron-alapú szervereiről, illetve a HP és az AMD közeljövőre vonatkozó közös terveiről.

HIRDETÉS

A Hewlett-Packard munkatársai mai sajtótájékoztatójukon számos részletet árultak el a vállalat új, Opteron-alapú szervereiről, illetve a HP és az AMD közeljövőre vonatkozó közös terveiről.

Noha sokan azt gondolhatnák, hogy a HP belépése az Opteron-alapú rendszerek piacára egy váratlan és hirtelen lépés, a helyzet valójában egész más: a vállalat már két évvel ezelőtt megkezdte az AMD nyolcadik generációs processzorára épülő szervereinek fejlesztését. A HP képviselői hangsúlyozták, hogy míg legnagyobb versenytársaik -- IBM, Sun -- OEM-ek által épített rendszereket forgalmaznak saját márkanév alatt, a HP Opteron-alapú szerverei teljes egészében saját fejlesztéseken és műszaki megoldásokon alapulnak.

A HP kínálatában jelenleg két Opteron-alapú rendszer szerepel, a kétprocesszoros, belépő szintű ProLiant DL145, illetve a legfeljebb négy processzorral felszerelhető ProLiant DL585. A HP a két- és négyprocesszoros, rackbe építhető Opteron-alapú szerverek mellett hamarosan bemutat egy kétprocesszoros, Opteron-alapú blade szervert is, amelynek termékneve ProLiant BL25p lesz. A cég képviselői közölték, hogy az Opteron-alapú ProLiant szerverek a legtöbb esetben kedvezőbb ár/teljesítmény mutatóval rendelkeznek a Xeon-alapú megoldásoknál, azonban bizonyos területeken még mindig az Intel processzorra épülő rendszerek teljesítenek jobban.

A vállalat képviselői hangsúlyozták, hogy a HP továbbra is teljes mértékben elkötelezett az Itanium processzorcsalád mellett. A HP elképzelései szerint a legnagyobb teljesítményt és megbízhatóságot igénylő nagyvállalati alkalmazások futtatására az Itanium a legjobb megoldás. "A 64 bites kiterjesztéssel ellátott x86 rendszerek egyfajta belépőként, előszobaként szolgálnak a valódi 64 bites világba" -- mondta Molnár János, a HP nagyvállalati üzletágának vezetője.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 02:07

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.