Szerző: Ady Krisztián

2004. március 3. 16:48

Eleget tett a bírói utasításnak a 321 Studios: módosította DVD-másoló alkalmazását

A várakozásoknak megfelelően a 321 Studios bejelentette legújabb DVD-másoló programjait, melyek a még jelenleg is futó perben hozott első ítéletnek megfelelően már nem képesek a másolásvédett DVD-lemezek másolására, duplikálására. Az új programok neve csupán két betűvel tér el az előző verzióktól: az RF jelzés a Ripper Free rövidítése, azaz hiányzik a DVD-lemezek védelmének eltávolítását végző programrész az új alkalmazásokból.

A várakozásoknak megfelelően a 321 Studios bejelentette legújabb DVD-másoló programjait, melyek a még jelenleg is futó perben hozott első ítéletnek megfelelően már nem képesek a másolásvédett DVD-lemezek másolására, duplikálására. Az új programok neve csupán két betűvel tér el az előző verzióktól: az RF jelzés a "Ripper Free" rövidítése, azaz hiányzik a DVD-lemezek védelmének eltávolítását végző programrész az új alkalmazásokból.

Az új programváltozatok megjelenésével együtt a 321 Studiosnak rövid időn belül el kell távolítania a korábbi, dobozos verziókat az üzletekből. A bíróság alig két hete hagyta helyben a hollywoodi stúdiók kérését és utasította a szoftvert fejlesztő 321 Studios-t, hogy 7 napon belül függessze fel DVD-másoló szoftvercsomagjai értékesítését.

A bírónő értékelése szerint illegális a DVD-filmek Content Scrambling System (CSS) másolásvédelmének megkerülése, annak ellenére, hogy a legálisan megvásárolt lemezek saját használatra törvényesen lemásolhatók lennének.


DVD-másolás egyszerűen, egy lépésben

A DVD X Copy alkalmazás saját, beépített DeCSS algoritmusa megkerülte a másolni kívánt lemez védelmét, ellentétben más alkalmazásokkal. A piacon több ilyen szoftver kapható, például a svájci Elaborate Bytes CloneDVD alkalmazása, mely szintén lehetővé teszi a DVD-lemezek másolását, azonban csak és kizárólag a másolásvédelem nélküli kiadványokét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról