Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Eleget tett a bírói utasításnak a 321 Studios: módosította DVD-másoló alkalmazását

Ady Krisztián, 2004. március 03. 16:48
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A várakozásoknak megfelelően a 321 Studios bejelentette legújabb DVD-másoló programjait, melyek a még jelenleg is futó perben hozott első ítéletnek megfelelően már nem képesek a másolásvédett DVD-lemezek másolására, duplikálására. Az új programok neve csupán két betűvel tér el az előző verzióktól: az RF jelzés a Ripper Free rövidítése, azaz hiányzik a DVD-lemezek védelmének eltávolítását végző programrész az új alkalmazásokból.

A várakozásoknak megfelelően a 321 Studios bejelentette legújabb DVD-másoló programjait, melyek a még jelenleg is futó perben hozott első ítéletnek megfelelően már nem képesek a másolásvédett DVD-lemezek másolására, duplikálására. Az új programok neve csupán két betűvel tér el az előző verzióktól: az RF jelzés a "Ripper Free" rövidítése, azaz hiányzik a DVD-lemezek védelmének eltávolítását végző programrész az új alkalmazásokból.

Az új programváltozatok megjelenésével együtt a 321 Studiosnak rövid időn belül el kell távolítania a korábbi, dobozos verziókat az üzletekből. A bíróság alig két hete hagyta helyben a hollywoodi stúdiók kérését és utasította a szoftvert fejlesztő 321 Studios-t, hogy 7 napon belül függessze fel DVD-másoló szoftvercsomagjai értékesítését.

A bírónő értékelése szerint illegális a DVD-filmek Content Scrambling System (CSS) másolásvédelmének megkerülése, annak ellenére, hogy a legálisan megvásárolt lemezek saját használatra törvényesen lemásolhatók lennének.


DVD-másolás egyszerűen, egy lépésben

A DVD X Copy alkalmazás saját, beépített DeCSS algoritmusa megkerülte a másolni kívánt lemez védelmét, ellentétben más alkalmazásokkal. A piacon több ilyen szoftver kapható, például a svájci Elaborate Bytes CloneDVD alkalmazása, mely szintén lehetővé teszi a DVD-lemezek másolását, azonban csak és kizárólag a másolásvédelem nélküli kiadványokét.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.