Szerző: Bizó Dániel

2004. március 3. 15:01

Az SAP az Oracle mellé áll az antitröszt perben

[CNET News] Az SAP legnagyobb riválisa, az Oracle oldalára áll a PeopleSoft ellenséges felvásárlása ügyében indított antitröszt vizsgálatban. Ez a bejelentés nem az első furcsaság a üggyel kapcsolatban.

[CNET News] Az SAP legnagyobb riválisa, az Oracle oldalára áll a PeopleSoft ellenséges felvásárlása ügyében indított antitröszt vizsgálatban. Ez a bejelentés nem az első furcsaság a üggyel kapcsolatban.

Amint arról a tegnapi napon beszámoltunk, az Oracle az ősellenségének tartott Microsofthoz fordult segítségért, arra kérve a céget, hogy bocsássa rendelkezésre az üzleti szoftverekkel kapcsolatos stratégiáját. Az információ azért kritikus jelentőségű az Oracle jogi védelme számára, mivel az Igazságügyi Minisztérium érvelésének egyik alapját az képezi, hogy a PeopleSoft bekebelezésével a nagyvállalati szoftverrendszerek területén már csak két szereplő, az SAP és az Oracle maradna, ami lényegesen korlátozná a versenyt és az árak emelkedéséhez vezetne. Az Oracle és több elemző szerint is a minisztérium emberei tévesen hagyták figyelmen kívül a Microsoftot, így a vád sem megalapozott.

Shai Agassi, az SAP igazgatótanácsi tagjának meglátása szerint a nagy- és középvállalatok szoftverbeszállítói között éles határvonalat húzni nem lehet. Hasonlata szerint ez olyan, mint a víz és az olaj közötti határ: kicsit megrázzuk, és máris megváltozott.

Vélemények szerint az SAP mostani bejelentésével az Oracle és a PeopleSoft körüli zűrzavart kívánja növelni, abban a reményben, hogy az elbizonytalanodó ügyfelek a biztonságos jövőt nyújtó SAP-hez fordulnak. Mivel az SAP messze nagyobb piaci részesedéssel rendelkezik, mint az Oracle és a PeopleSoft együttvéve, ezért az esetleges fúzió által létrejövő vállalat kevéssé foglalkoztatja az SAP vezetőségét. Ezt bizonyítja Hasso Plattner, az SAP társalapítójának egy tavaly júniusi beszéde, melyben üdvözölte az összeolvadást, mivel az lehetőséget biztosít a PeopleSoft felvásárlásával elégedetlen ügyfelek elcsábítására.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 09:46

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.