:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 3. 11:15

Áprilisban érkeznek az ATI chipekre épülő MSI videokártyák

[Digi Times] A Micro-Star International (MSI) a márciusi CeBIT rendezvényen mutatja be az ATI Technologies grafikus processzoraira épülő videokártyáit, áprilisban pedig már az üzletekben láthatjuk a termékeket -- írja a tajvani Commercial Times . Amint az ismert, a tajvani MSI, a világ legnagyobb videokártya-gyártója eddig kizárólag az NVIDIA chipjeire építette kártyáit, azonban a vállalat nem hagyhatta figyelmen kívül az ATI processzorok előretörését és a kereslet változását.

[Digi Times] A Micro-Star International (MSI) a márciusi CeBIT rendezvényen mutatja be az ATI Technologies grafikus processzoraira épülő videokártyáit, áprilisban pedig már az üzletekben láthatjuk a termékeket -- írja a tajvani Commercial Times. Amint az ismert, a tajvani MSI, a világ legnagyobb videokártya-gyártója eddig kizárólag az NVIDIA chipjeire építette kártyáit, azonban a vállalat nem hagyhatta figyelmen kívül az ATI processzorok előretörését és a kereslet változását.

Már a tavalyi év során napvilágot láttak olyan pletykák, amelyek szerint az MSI és az ATI megállapodott videokártyák gyártásáról, azonban az MSI mindeddig nem mutatott be ilyen termékeket. A jelenleg ismert, azonban hivatalosan meg nem erősített hírek szerint az MSI elsőként a Radeon 9600XT és 9800XT grafikus chipekre épülő videokártyákkal jelentkezik majd.

Az ATI az utóbbi idők során számos kártyagyártót tudott termékei mellé állítani, a vállalat többek között megnyerte a korábban kizárólag NVIDIA-alapú termékeket előállító ASUS-t, illetve a Creative Technologyt is. A világ legnagyobb videokártya-gyártójának, az MSI-nek a támogatása nagy fegyvertény az ATI részéről: az MSI jelenleg havi 700 ezer videokártyát értékesít, azonban az ATI chipekre épülő termékek második negyedévben esedékes premierje után az értékesítési volumen várhatóan meredeken emelkedni fog.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.