Szerző: Budai Péter

2004. március 3. 09:57

Megjelent a Microsoft BizTalk Server 2004

Minden számítógép a lelke mélyén egyesekben és nullákban gondolkodik, azonban a rájuk írt szoftverek millió különféle nyelven kommunikálnak a külvilággal. Ez a probléma szükségessé teszi Integration Serverek fejlesztését, amelyek lehetőséget teremtenek az eltérő kommunikációs protokollt és modellt használó alkalmazások összehangolt működésére.

HIRDETÉS

Minden számítógép a lelke mélyén egyesekben és nullákban gondolkodik, azonban a rájuk írt szoftverek millió különféle nyelven kommunikálnak a külvilággal. Ez a probléma szükségessé teszi Integration Serverek fejlesztését, amelyek lehetőséget teremtenek az eltérő kommunikációs protokollt és modellt használó alkalmazások összehangolt működésére.

Eredetileg az Integration Serverek csak a legnagyobb vállalatok számára voltak elérhetőek, részben áruknak, részben komplexitásuknak köszönhetően. A Microsoft már régóta a felvevőpiac kiszélesítésén dolgozik, aminek legújabb állomása a BizTalk Server 2004 megjelenése.

"Az új verzió célja, hogy az egymástól elszigetelt üzleti folyamatokat össze lehessen kötni" -- nyilatkozta Ted Kummert, a Microsoft E-business szerverekkel foglalkozó csoportjának alelnöke.

Egyre több alkalmazás jelent meg a piacon, amelyek a saját feladataikat kitűnően ellátják, azonban komoly nehézségekbe ütköznek, ha számukra ismeretlen környezetben, érthetetlen nyelveken beszélő számítógépekkel és programokkal kell együttműködniük egy vállalat keretein belül.

A BizTalk értékesítési stratégiájának egyik kulcskérdése a termék ára, ami a cég múlt évi közlése szerint 25 ezer dollár/processzor lesz. A licenc korlátlan számú kapcsolódást tesz lehetővé a kérdéses szerverhez. Ez az összeg a rivális megoldásokhoz képest elenyésző: elemzők állítása szerint hasonló megoldások az IBM, a Tibco Software és a BEA Systems alkalmazásait használva 500 ezer dollárba is kerülhetnek. Ugyanakkor más cégek is ajánlanak olcsó integrációs megoldásokat, aminek hatására várhatóan csökkenni fog a többi IT nagyvállalat által kínált termék ára is.

A Micrsosoft ellenfelei kiemelik, hogy a BizTalk kizárólag Windowson fut, ami jelentős hátrány egy olyan szoftver esetében, amelynek célja kifejezetten az eltérő platformok és alkalmazások összekapcsolása. Steve Mills, az IBM szoftver csoportjának alelnöke szerint nem éppen praktikus komplexebb feladatok integrációját Windows alatt futó alkalmazásokra bízni.

"Tekintve a Windows gyenge skálázhatóságát és tranzakciókezelését, vajon hány ezer Windows szervert akarnak a vállalatok üzleti folyamataik közé ékelni?" -- kérdezte. "A Microsoft túl sokat beszél az integrációban történő részvételéről... (de) nem tekintjük a Microsoftot versenytársnak az integrációs piacon." -- tette hozzá Mills.

Kummert kiemelte, hogy a maga a BizTalk igaz, hogy csak Windowson fut, de képes bármilyen platformon futó rendszerrel kommunikálni. Példaként megemlítette a Virgin Entertainment Groupot, akik már korán átálltak a Microsoft megoldásának használatára; ők AS/400 gépeket és IBM kereskedelmi megoldásokat integráltak össze a meglévő infrastruktúrájukkal.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 02:09

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.