Szerző: Vörös Péter

2000. május 25. 08:11

Windows 2000 Datacenter Server Beta 2 - gondok a skálázhatósággal ... - Exchange 2000 második RC

Még maga a Microsoft is elismerte, hogy a Windows 2000 Datacenter Server kedden megjelentett, második béta változata nem muzsikál úgy, ahogyan azt eredetileg ígérte a cég, főként a skálázhatósággal vannak problémák. 8 processzorig elég jól skálázható a szakértők által csak 'Unix-gyilkosként' emlegetett MS op rendszer és 16 processzornál is kezdenek jó eredményeket kapni, az viszont valószínű, hogy a végleges változat nyárra tervezett OEM megjelenéséig a 32 processzoros támogatás nem fog elkészülni teljesen. A szeptember végi / október eleji hivatalos megjelenésre viszont már várható a 32 processzor ill. 64GB memória támogatás.
Szakértők szerint a hír nem jelent se különösebb meglepetést, se igazán nagy gondot az MS számára: a megcélzott piacon (pl. Internet szolgáltatók, alkalmazás-szolgáltatók) a legtöbb vevő egyébként is a 8 ill. 16 processzoros / 8-16GB memóriával felszerelt gépeket vásárolja jelenleg - az Intel alapú szervereknél a Unisys és a Compaq tervezi 32 processzoros szerverek megjelentetését az idén.
Jövő héten jelenteti meg az MS az Exchange 2000 második RC (release candidate) béta változatát, amely ingyenesen letölthető lesz a cég Web-helyén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról