:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 1. 15:02

A második negyedév során érkeznek az új foglalatba illeszkedő Athlon 64 processzorok

Tajvani alaplapgyártók szerint az AMD a második negyedév során dobja piacra Newcastle magos processzorait, amelyek már 939 tűs tokozást kapnak.

Tajvani alaplapgyártók szerint az AMD a második negyedév során dobja piacra Newcastle magos processzorait, amelyek már 939 tűs tokozást kapnak.

A Newcastle magos lapka kétcsatornás DDR400 memóriavezérlőt és 512 kbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmaz. A Newcastle 1,8 GHz és 2,4 GHz közötti verziókban lesz elérhető. Ennek a lapkának a továbbfejlesztett változata a Winchester, amelyet már 90 nanométeres csíkszélességgel gyárt az AMD. A Winchester a tervek szerint az év második felében debütál.

A VIA Technologies várhatóan a CeBIT kiállításon lebbenti fel a fátylat K8T800 Pro chipkészletéről, amely már támogatja a Socket939 kivitelű Athlon processzorokat. A tajvani vállalat állítása szerint már számos alaplapgyártó kötelezte el magát a K8T800 Pro mellett és március második felében ezek az alaplapok a boltokba is kerülhetnek.

Szintén együttműködik majd a 939 tűs tokozású AMD Athlon 64 lapkákkal az NVIDIA nForce 250 chipkészlet, ennek megjelenése azonban később, a K8T800 Pro után várható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.