Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 1. 15:02

A második negyedév során érkeznek az új foglalatba illeszkedő Athlon 64 processzorok

Tajvani alaplapgyártók szerint az AMD a második negyedév során dobja piacra Newcastle magos processzorait, amelyek már 939 tűs tokozást kapnak.

HIRDETÉS

Tajvani alaplapgyártók szerint az AMD a második negyedév során dobja piacra Newcastle magos processzorait, amelyek már 939 tűs tokozást kapnak.

A Newcastle magos lapka kétcsatornás DDR400 memóriavezérlőt és 512 kbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmaz. A Newcastle 1,8 GHz és 2,4 GHz közötti verziókban lesz elérhető. Ennek a lapkának a továbbfejlesztett változata a Winchester, amelyet már 90 nanométeres csíkszélességgel gyárt az AMD. A Winchester a tervek szerint az év második felében debütál.

A VIA Technologies várhatóan a CeBIT kiállításon lebbenti fel a fátylat K8T800 Pro chipkészletéről, amely már támogatja a Socket939 kivitelű Athlon processzorokat. A tajvani vállalat állítása szerint már számos alaplapgyártó kötelezte el magát a K8T800 Pro mellett és március második felében ezek az alaplapok a boltokba is kerülhetnek.

Szintén együttműködik majd a 939 tűs tokozású AMD Athlon 64 lapkákkal az NVIDIA nForce 250 chipkészlet, ennek megjelenése azonban később, a K8T800 Pro után várható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 02:03

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.