Szerző: Ady Krisztián

2004. február 17. 12:23

Eredményes évet zárt az F-Secure -- profitot termel a vírusvédelmi rendszerek fejlesztése

Az F-Secure nagyszerű eredményekről számolt be: a vállalat 2003 negyedik negyedévében 10,8 millió euró, a teljes 2003-as üzleti évben pedig 39 millió euró árbevételt ért el. A működési eredmény 1,3 millió euró volt a negyedik negyedévben, az egész évben pedig 1,5 millió eurót tett ki. Az adózás előtti nyereség 4,3 millió eurós értéket mutat.

Az F-Secure nagyszerű eredményekről számolt be: a vállalat 2003 negyedik negyedévében 10,8 millió euró, a teljes 2003-as üzleti évben pedig 39 millió euró árbevételt ért el. A működési eredmény 1,3 millió euró volt a negyedik negyedévben, az egész évben pedig 1,5 millió eurót tett ki. Az adózás előtti nyereség 4,3 millió eurós értéket mutat.

A vírusvédelmi eladások rekord értéket értek el a nevezett időszakokban: az árbevétel 40 százalékkal nőtt 2003 negyedik negyedévében és 21 százalékkal a 2003-as év egészét tekintve. A jó eredmény az európai fogyasztói és üzleti csatornák pozitív fejlődésének, a szolgáltatókon (ISP) keresztül kínált Security as a Service (biztonság mint szolgáltatás) sikerének, a vállalatcsoport minőségi termékeinek, valamint vezető vírusvédelmi laboratóriumának köszönhető.

A Security as a Service (biztonság mint szolgáltatás) üzletág 38 százalékkal nőtt a harmadik negyedévhez képest. A 2003-as év negyedik negyedéve volt a tizenegyedik egymást követő negyedév, amely több mint 20 százalékos növekedést mutatott ezen az üzletági területen. A negyedik negyedévben az árbevétel 16 százaléka származott az előfizetéses szolgáltatásból, míg éves szinten ez az üzletág 151 százalékkal növelte árbevételét.

A Security as a Service szolgáltatás legnagyobb partnerei voltak 2003-ban a Deutsche Telekom Németországban, a Wanadoo Franciaországban és a TeliaSonera a skandináv országokban. A negyedik negyedévben a vállalatcsoport bejelentette partnerkapcsolatát a Czech Telecom (Csehország), a TDC Cable (Dánia) és a BlueCom (Norvégia) vállalattal, valamint bejelentette egy új, kisvállalkozásoknak készült szolgáltatás elindítását a TeliaSonera Finland céggel közösen.

Jelenleg az F-Secure 20 internetszolgáltatóval áll szerződéses partnerkapcsolatban. Legutóbbi szerződését a cég az Axelero Internet Rt.-vel kötötte, amelynek új szolgáltatása február 16-tól vált elérhetővé Magyarországon.

A csoport legújabb termékverziói továbbra is sikeresek az iparági sajtóban. Az F-Secure Internet Security 2004 terméke rengeteg pozitív értékelést kapott az év végén az egyesült királysági, német és svéd PC-magazinokban, míg az InformationWeek magazin az F-Secure Anti-Virus Total Suite és az F-Secure Radar megoldásokat dícsérte.

2003-ban új mobil megoldások, az F-Secure Mobile Filter és az F-Secure Mobile Service Platform is bevezetésre kerültek. Az F-Secure Mobile Filter alkalmazás a vezeték nélküli tartalomszolgáltatóknál történő szűrést célozza, a rosszindulatú és nem megfelelő Java alkalmazások mobiltelefonokra történő továbbításának letiltása érdekében.

"Eddig elégedettek vagyunk a fejlődéssel és a folyamatos növekedés fenntartásával, amely a legfontosabb célunk. Arra törekszünk, hogy a különböző tartalombiztonsági szempontok (vírusvédelem, tűzfal, behatolás-megelőzés, spamszűrés, alkalmazás-ellenőrzés, szülői ellenőrzés stb.) nagymértékben automatizált és könnyen használható módon történő összekapcsolása, valamint a kereskedelmi és marketing tevékenységekkel való egyesítése az összes kapcsolódó végfelhasználói szegmensben megvalósuljon" -- mondta Mr. Risto Siilasmaa, a F-Secure Corporation elnök-vezérigazgatója.

"2004-ben a vezetés javulást vár az EBIT (earnings before interest and taxes - adó- és kamatfizetés előtti eredmény) területén, a 2003-as eredmények viszonylatában" -- tette hozzá a cég elnök-vezérigazgatója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról