Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

A PeopleSoft ismét elutasította az Oracle felvásárlási ajánlatát

Bodnár Ádám, 2004. február 09. 15:58
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A PeopleSoft igazgatótanácsa mai közleményében arra kérte a részvényeseket, hogy utasítsák el az Oracle készpénzes felvásárlási ajánlatát. A vállalat vezetői szerint a 26 dolláros ajánlat továbbra még mindig túl alacsony és nem tükrözi a PeopleSoft valódi értékét.

hirdetés
A PeopleSoft igazgatótanácsa mai közleményében arra kérte a részvényeseket, hogy utasítsák el az Oracle készpénzes felvásárlási ajánlatát. A vállalat vezetői szerint a 26 dolláros ajánlat továbbra még mindig túl alacsony és "nem tükrözi a PeopleSoft valódi értékét".

Amint arról beszámoltunk, az Oracle a múlt hét során 26 dollárra módosította a korábbi 19,50 dolláros részvényenkénti ajánlatát és 9,4 milliárd dollárt fizetne a PeopleSoftért. Az Oracle most másodszor emelte meg a PeopleSoft papírjaira tett ajánlatát. A vállalat tavaly júniusban részvényeként 16 dollárért kívánta megvenni a PeopleSoftot, nem sokkal később pedig 19,50 dollárra emelte a tétet. Múlt héten az Oracle közölte, hogy a 26 dolláros részvényenkénti ár az utolsó ajánlata.

A PeopleSoft igazgatótanácsa úgy véli, az Oracle ellenséges felvásárlási ajánlata bizonytalanságot okozott a cég befektetői és ügyfelei körében. "Ne becsüljék le azt a további értéket, amelyet a PeopleSoft akkor tud produkálni, ha az Oracle ellenséges felvásárlási ajánlatának hatásait már nem lehet érezni" -- áll a vállalat által kiadott közleményben. A PeopleSoft szerint részvényeinek árfolyama is csak az Oracle ajánlata miatt kialakult helyzet miatt ilyen alacsony. A cég papírjainak értéke jelenleg 22,75 dollár.

Mivel a PeopleSoft ismét elutasította az Oracle ajánlatát, a felek várhatóan a vállalat igazgatótanácsának március végi újraválasztásánál csapnak össze ismét. Az Oracle négy jelöltet delegálna a PeopleSoft nyolctagú igazagtótanácsába, hogy átvegye az irányítást a vállalat felett és végül végrehajthassa annak felvásárlását. A vállalat emellett javasolja a részvényeseknek, hogy bővítsék az igazgatótanács létszámát 9 főre, természetesen az Oracle által javasolt taggal.

Az Oracle és a PeopleSoft esetleges összeolvasásának körülményeit és piaci hatásait az amerikai hatóságok is vizsgálják. Az Oracle vezetői korábban úgy nyilatkoztak, hogy az amerikai Igazságügyi Minisztérium várhatóan még 2003-ban meghozza döntését, azonban eddig ez még nem történt meg. Az Európai Bizottság közleménye szerint a vizsgálat során együttműködik az amerikai hatóságokkal.

Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.