:

Szerző: Ady Krisztián

2004. február 9. 15:44

Az UTMA bemutatta új memóriakártyáit, az ebihal méretű FISH modulokat

Az Universal Transportable Memory Association, Inc. ígéretéhez híven fellebbentette a fátylat a szövetség által fejlesztett új memóriakártyáról. A szövetség weboldalán lényegében minden fontos információt megtudhatunk az új memóriatípusról , melynek kétségkívül legnagyobb erénye lesz a rekordokat döntögető kis méret.

Az Universal Transportable Memory Association, Inc. ígéretéhez híven fellebbentette a fátylat a szövetség által fejlesztett új memóriakártyáról. A szövetség weboldalán lényegében minden fontos információt megtudhatunk az új memóriatípusról, melynek kétségkívül legnagyobb erénye lesz a rekordokat döntögető kis méret.

A FISH és Baby FISH -- a betűszó a Flash International SemiConductor HardDrive rövídítése -- modulok még napjaink legkisebb memóriamoduljánál, az xD-Picture Card memóriakártyánál is kisebbek lesznek. A hibalehetőséget csökkenti és a megbízhatóságot növeli, hogy csupán 4 csatlakozási ponton keresztül kommunikál egymással a FISH modult fogadó eszköz és a memóriakártya.

A FISH modul lényegében az összeköttetést biztosító USB-csatlakozó méretével vetekszik, de kis mérete ellenére 32 MB és 2 GB közötti kapacitásban lesz kapható. A szövetség nem kisebb álmot dédelget, mint hogy 2005-re egy 16 GB (!) kapacitású modult is bemutat majd. A még kisebb Baby FISH modult elsősorban mobiltelefonokhoz, PDA-khoz, MP3-lejátszókhoz és olyan eszközökhöz fejleszti a vállalat, ahol nagyon fontos a szinte elhanyagolható méret.


A FISH és Baby FISH kártyák méretei

A FISH memóriamodulok közvetlenül csatlakoztathatók lesznek a PC-khez a modulon található USB csatlakozó segítségével, hasonlóan a ma kapható USB-kulcsokhoz. A nagy kapacitású modulokat is gyorsan fel lehet majd tölteni adattal, a szövetség reményei szerint akár 10 MB/s adatátviteli sebesség is elérhető lesz.

Az első FISH modulokat 2004 végén kereshetjük az üzletekben. Az UTMA reméli, hogy moduljai domináns piaci részesedést érhetnek el 2 éven belül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.