:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. február 5. 09:28

Az Oracle megemelte a PeopleSoft részvényeire tett ajánlatát

Jeff Henley
Jeff Henley
Az Oracle szerdán bejelentette, hogy részvényenként 26 dollárra emeli a PeopleSoft papírjaira tett készpénzes felvásárlási ajánlatát. Az ügylet értéke így 7,3 milliárd dollárról 9,4 milliárd dollárra emelkedett. A PeopleSoft részvényeinek árfolyama a tegnapi kereskedést 21,98 dolláron zárta, így az Oracle ajánlata majd' 20 százalékkal magasabb a piaci értéknél.

Az Oracle most másodszor emelte meg a PeopleSoft papírjaira tett ajánlatát. A vállalat tavaly júniusban részvényeként 16 dollárért kívánta megvenni a PeopleSoftot, nem sokkal később pedig 19,50 dollárra emelte ajánlatát. Jeff Henley, az Oracle igazgatótanácsának elnöke közölte, hogy ez a vállalat utolsó ajánlata és arra kérte a PeopleSoft részvényeseit, hogy komolyan vegyék fontolóra.

"Figyelembe véve a PeopleSoft jelenlegi kilátásait, beleértve a nemrégiben csökkentett első negyedéves kilátásokat, úgy hisszük, hogy az ajánlatunk vonzó a PeopleSoft részvényesei számára" -- mondta Henley. "Az Oracle továbbra is elkötelezett a felvásárlás mellet olyan módon, hogy az mindkét vállalat részvényeseinek hasznára váljék."

A PeopleSoft szűkszavú közleményében csak annyit hozott nyilvánosságra, hogy megfontolja az Oracle ajánlatát. "A PeopleSoft igazgatótanácsa kötelességeinek megfelelően meg fogja vizsgálni az Oracle 26 dolláros részvényenkénti ajánlatát és nyilvánosságra fogja hozni javaslatát" -- mondta Steve Swasey, a cég szóvivője.

Az ügylet körülményeit és piaci hatásait az amerikai hatóságok is vizsgálják. Az Oracle vezetői korábban úgy nyilatkoztak, hogy az amerikai Igazságügyi Minisztérium várhatóan még 2003-ban meghozza döntését, azonban eddig ez még nem történt meg. Az Európai Bizottság közleménye szerint a vizsgálat során együttműködik az amerikai hatóságokkal.

"Véleményünk szerint az akvizíció prokompetitív, mindkét cég ügyfeleinek kedvező és az Oracle még nyereségesebb vállalattá válhat általa" -- mondta Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója. "Továbbra is támogatni kívánjuk a PeopleSoft ügyfeleit és a vállalat termékeit."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.