:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 24. 08:21

A Novell negyedéve nem sikerült túl jól

Az április 30-án végződő pénzügyi negyedévben a cég forgalma 302 millió $-ra csökkent a tavalyi hasonló időszakban elért 316 millió $-ról, a nettó nyereség pedig 6,89 millió $ volt szemben a tavalyi 13,78 millió $-ral - az elemzők e hónap elején már leszállított előrejelzése 3,44 millió $-os nettó nyereség volt.
A Novell azt is bejelentette, hogy a Lucent-től érkezett Nicholas Tiliacos, a globális értékesítési vezető alig két hét után lemondott az állásról személyes okokra hivatkozva és a céget négy üzleti divízióra szervezik át a termék- ill. ügyfélcsoportok jobb követése céljából. Tiliacos 'utódja' Rich Nortz lesz, aki legutóbb a Novell ügyfélszolgálatért felelős igazgatója volt. A utóbbi időkben betöltetlen CTO (chief technology officer - kb. műszaki vezérigazgató) posztot pedig Dave Shirk fogja betölteni, aki legutóbb a termék menedzsmentért felelős igazgató volt.
Az eredményeket a cég a tőzsdei zárás után jelentette be, a nap során a Novell 0,81$-ral 9,75$-ra emelkedett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.