:

Szerző: Ady Krisztián

2004. január 8. 17:53

CES: Tucatnyi új lejátszó az iRiver standján

Tucatnyi új lejátszót mutat be a Las Vegas-i CES rendezvényen felállított standján az iRiver, melyek várhatóan 2004-ben kerülnek a gyártó kínálatába. A készülékek között a csak audiolejátszásra képes modellek mellett videolejátszó, sőt, Microsoft Portable Media Center szoftvert futtató hordozható multimédiás központ is található.

Tucatnyi új lejátszót mutat be a Las Vegas-i CES rendezvényen felállított standján az iRiver, melyek várhatóan 2004-ben kerülnek a gyártó kínálatába. A készülékek között a csak audiolejátszásra képes modellek mellett videolejátszó, sőt, Microsoft Portable Media Center szoftvert futtató hordozható "multimédiás központ" is található.

A Clubic.com az MP3-Zol-ra hivatkozva képeket is közölt az új készülékekről, melyeket most olvasóink is megtekinthetnek.

Az iRiver iFP-700 jelzésű lejátszója USB2.0 kapcsolódásra képes és FM-tunert is tartalmaz. A diktafon funkció mellett valós idejű MP3-rögzítésre is képes. A beépített memóriával rendelkező lejátszóból 128, 256, 512 és 1 GB-os változatok várhatóak.

Az iFP-800 valamivel nagyobb az előző készüléknél és hasonló funkciókkal rendelkezik. Szintén rendelkezik beépített FM-rádióval és képes MP3-ba is rögzíteni. Az MP3 állományok mellett WMA és ASF támogatással is rendelkezik. Az egyetlen ceruzaelemmel 50 órán át működő lejátszó nagy sebességű, USB2.0 felületen keresztül tölthető fel adattal.

Az iFP-900 jelzésű memóriás lejátszó 1,2 hüvelykes színes LCD-kijelzővel rendelkezik és szintén 50 órán keresztül képes folyamatosan az MP3 állományok lejátszására. A készülék 256, 512 és 1 GB-os kapacitással lesz kapható.

Az iFP-1000 lejátszóban egy digitális kamera is lesz, melynek képét az 1,2 hüvelykes színes kijelző jelenítheti meg. A 128, 256 vagy 512 MB-nyi beépített memóriával rendelkező audiolejátszóban és fényképezőgépben rádiótuner is helyet kapott.

Az iFP-1100 képes a készülék akkumulátorát az USB portról közvetlenül tölteni, mely egy feltöltéssel 20 órányi folyamatos működést nyújthat. A lejátszóban 128, 256 vagy 512 MB-nyi memória tárolja majd az adatokat.

Az iMP-450 belépő szintű CD-s lejátszóban is helyet kapott FM-tuner, melynek kezelését a távirányítón található 4-soros, grafikus LCD-kijelző teszi könnyebbé.

Az iMP-900 CD-s audiolejátszó rendkívül lapos, csupán 13,7 mm vékony. A gyártó 100 órányi üzemidőt ígér az új lejátszónál, mely MP3, WMA, CD-audio és ASF formátumokkal képes megbirkózni.

Az iMP-1000 lejátszó már nem csak audio- hanem videoállományokat is képes lejátszani TV-kimenetén keresztül. A videoállományokat DivX tömörítéssel helyezhetjük el a készülékben lejátszandó CD-n. A távirányítóval is rendelkező lejátszó belső programja frissíthető.

Az iMP-1100 szintén támogatja a DivX videókat, azonban a TV-kimenet mellett egy színes kijelző is található rajta, melyen utazás közben akár filmet is nézhetünk. A lejátszó MP3, WMA, ASF és AVI állományokat támogat, s természetesen ennek a készüléknek is frissíthető a belső programja.

Az iHP-300 jelzésű jukebox MP3, WMA és Ogg Vorbis állományokat tárolhat el a 20 vagy 40 GB-os merevlemezen. Az "igazi változatosságot" az integrált FM-tuner biztosítja, a készüléket színes kijelzővel is felszerelték.

A PMP-100 jelzésű audio- és videolejátszó vonalszintű és TV-kimenettel is rendelkezik, 20 GB-os merevlemez mellett egy rádiótunerrel is felszerelték a cég mérnökei. Ezen a készüléken 3,5"-os méretű színes kijelző található.

A PMC-100 audio- és videolejátszó készülék a Microsoft Portable Center Media szoftverét alkalmazza. A TV-kimenettel, 3,5"-os kijelzővel ellátott készüléket nagy sebességet biztosító USB2.0 csatlakozással látták el. A lejátszó egyetlen töltéssel mintegy 5 órán át üzemelhet folyamatosan a gyári specifikáció szerint.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.