:

Szerző: Vörös Péter

2003. december 30. 09:29

Michael Dell szerint jövőre emelkednek a vállalati IT-kiadások

Michael Dell
Michael Dell
A világ legnagyobb PC-gyártója, az amerikai Dell arra számít, hogy a vállalati IT-kiadások emelkednek 2004-ben. A jelenleg 87,5 milliárd dollár piaci értékű cég nagyon jó eredményeket ért el az ünnepi szezonban.

"Úgy tűnik, hogy a nagyvállalatok lassan újra elkezdik az új IT-berendezések vásárlását. Ez elhozhatja a várva várt áttörést, mivel a vállalatok az utóbbi időkben nagyon hezitáltak az IT-kiadásokat illetően" -- nyilatkozta Michael Dell, a cég elnök-vezérigazgatója a német Handelsblatt üzleti napilapnak hétfőn.

Kevin Rollins, a Dell elnöke ugyanakkor megjegyezte, hogy a nagyvállalati ügyfelek a korábbinál tovább várnak a számítógépek lecserélésével. "A nagyvállalatoknál korábban három éves volt a számítógépek lecserélési ciklusa, most ez egy vagy két évvel tovább húzódik" -- véli Rollins.

A piackutató cégek szerint a negyedik negyedévben a PC-forgalom évek óta nem látott szintet ér el, főként annak köszönhetően, hogy a hordozható számítógépek az egyik legnépszerűbb karácsonyi cikknek bizonyultak. A Dell elnöke szerint a cég rendkívül jó eredményeket ért el az ünnepi szezonban.

Rollins úgy véli, hogy a kereslet várhatóan visszaesik az első negyedévben. "A következő hetekben arra lehet számítani, hogy a PC-forgalom csökkenni fog. Különösen a fogyasztói kereslet fog visszaesni az első negyedévben, ez évről évre tapasztalható ebben az időszakban" -- mondta Rollins.

Novemberben a Dell közölte, hogy a január végén záruló első pénzügyi negyedévben a forgalom 11,5 milliárd dollár, a nyereség pedig részvényenként 28 cent lesz. Rollins újra megerősítette azt, hogy 2005-re a cég éves forgalma el fogja érni a 60 milliárd dollárt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.