Szerző: Bodnár Ádám

2003. december 29. 12:31

Elérhető az Oracle JDeveloper 10g előzetes változata

[Lenhardt & Weichinger] Az Oracle bejelentette, hogy elérhető az Oracle JDeveloper 10g Preview, amelynek révén a fejlesztők megismerkedhetnek a termék nemsokára megjelenő végleges változatával.

[Lenhardt & Weichinger] Az Oracle bejelentette, hogy elérhető az Oracle JDeveloper 10g Preview, amelynek révén a fejlesztők megismerkedhetnek a termék nemsokára megjelenő végleges változatával.

Az Oracle Application Development Framework (ADF) fejlesztői keretrendszeren alapuló Oracle JDeveloper 10g leegyszerűsíti az alkalmazásfejlesztést egy olyan hatékony fejlesztést támogató réteggel, amelyben a fejlesztők a megfelelő előképzettség hiányában is létrehozhatnak a vállalati számítóhálózatokra optimalizált J2EE-alkalmazásokat és webszolgáltatásokat.

Az Oracle ADF tovább egyszerűsíti a fejlesztés menetét azzal, hogy a fejlesztők a szolgáltatásorientált architektúra (Service Oriented Architecture, SOA) elvét követve hatékonyabb alkalmazásokat állíthatnak össze a közösen elérhető üzleti szolgáltatások választékából. Így a magas szintű üzleti logikára és a folyamatok optimalizálására koncentrálhatnak az alacsony szintű alkalmazáskód manuális megírása helyett.

Az Oracle JDeveloper 10g segítségével sokkal rugalmasabb alkalmazásokat lehet létrehozni, amelyek szinte észrevétlenül együtt fejlődnek a változó üzleti követelményekkel, például megkönnyítik a rendszerek integrációját a vállalatfelvásárlásokat követően, leegyszerűsítik a bérüzemeltetett alkalmazások testre szabását egy új ügyfél számára, és hatékony megoldást kínálnak az adatgyűjtés és elemzés számos stratégiai partnerre való kiterjesztéséhez.

Az Oracle JDeveloper 10g fejlesztőeszköz számos operációs rendszeren teljes mértékben támogatja a nyílt szabványokon alapuló fejlesztést, és a J2EE-alkalmazásokat és webszolgáltatásokat Java alapokon létrehozó fejlesztők számára a teljes fejlesztési életciklust kiszolgálja. Az Oracle JDeveloper 10g beépített funkcióival optimalizálható a Java alkalmazások teljesítménye, és az eszköz egységes, integrált fejlesztőkörnyezetet nyújt a Java, XML és SQL alapú fejlesztéshez, az operatív üzleti adatelemző alkalmazások megírásához, az UML segítségével történő modellezéshez, valamint a J2EE alapú webszolgáltatások létrehozásához.

Az Oracle JDeveloper 10g ingyenesen letölthető az Oracle fejlesztői közössége, Oracle Technology Network webhelyéről. Az Oracle JDeveloper 10g végleges verziója a tervek szerint 2004 során jelenik meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról