:

Szerző: Vörös Péter

2003. december 29. 14:39

Tovább nőtt a szélessávú internetfelhasználás az USA-ban

Az amerikai Federal Communications Commission (FCC, Szövetségi Hírközlési Bizottság) kedden közzétett jelentése szerint 2003. első félévében 18 százalékkal 23,5 millióra nőtt a vállalati és otthoni szélessávú internetfelhasználók száma az USA-ban.

Az amerikai Federal Communications Commission (FCC, Szövetségi Hírközlési Bizottság) kedden közzétett jelentése szerint 2003. első félévében 18 százalékkal 23,5 millióra nőtt a vállalati és otthoni szélessávú internetfelhasználók száma az USA-ban.

Az FCC egyúttal azt is megjegyezte, hogy a 2002. második félévben regisztrált 23 százalékos növekedéshez képest visszaesés az első félévben elért 18 százalék. A Szövetségi Hírközlési Bizottság adatai szerint a kábeltévés internetfelhasználás 20 százalékkal 13,7 millióra emelkedett, míg a DSL-szolgáltatók 19 százalékos növekedést értek el, az előfizetők száma eléri a 7,7 milliót.

Az amerikai kábel TV-s és a telefonvállalatok kemény versenyt vívnak egymással az új vevők elnyerése érdekében, számos szolgáltatási csomag és egyre kedvezőbb árak nyújtásával. Egyéni előfizetők és kisvállalatok adják a broadband előfizetők többségét (20,5 millió főt). 16,3 millió amerikai szélessávú internetelőfizetőnél az adatátviteli sebesség mindkét irányban meghaladja a 200 kbps-ot.

A szélessávú internetkapcsolatot használók száma világszerte 72 százalékkal emelkedett 2002-ben és elérte a 62 milliót, mivel egyre több háztartás váltott a hagyományos modemes internetezésről a gyorsabb hozzáférésre. A nemzetek broadband versenyében Dél-Korea áll az élen, ahol a lakosság 26 százaléka fizet elő szélessávú internetszolgáltatásra. A távol-keleti ország 11,7 millió internetelőfizetőjének 94 százaléka fizet elő gyors internetes szolgáltatásra.

A broadband világranglista második helyén Hongkong áll, ahol a népesség 16 százaléka rendelkezik szélessávú internetcsatlakozással, ez a városállam 2,7 millió internetfelhasználójának 46 százalékát jelenti. A harmadik helyen álló Kanadában a lakosság 11 százaléka használ broadband internetszolgáltatást, ez az ország 6,1 millió internetfelhasználójának 53 százalékát teszi ki.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.