Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. december 18. 09:46

Százezer ADSL a Matávtól

December 17-én a Matáv munkatársai bekötötték a 100 ezredik ADSL előfizető hozzáférését. Ezzel a Matáv teljesítette, sőt az év végéig meg is haladja a 2003. évi terveit. A szélessávú internetelérések számának növekedése 2003-ban megközelítette a

December 17-én a Matáv munkatársai bekötötték a 100 ezredik ADSL előfizető hozzáférését. Ezzel a Matáv teljesítette, sőt az év végéig meg is haladja a 2003. évi terveit. A szélessávú internetelérések számának növekedése 2003-ban megközelítette a 200%-ot.

A Matáv 2003-ban 10 milliárd forintos nagyságrendű beruházást hajtott végre az internetes piacon kitűzött céljainak megvalósítása érdekében. A beruházás nagy részét a társaság a szélessávú internetezés elterjesztésére fordította. Ennek eredményeként idén 175 településre jutott el a szolgáltatás, ezáltal a hazai lakosság több mint kétharmada számára elérhetővé vált a szélessávú hozzáférés.

A Matáv által elért 100 ezres ADSL előfizetői szám révén a szélessávú internetelérések számának növekedése 2003-ban megközelítette a 200%-ot. A Magyarországon szélessávon internetezők aránya ezáltal európai viszonylatban is igen magasnak tekinthető, hiszen a hazai internetelőfizetők 33%-a szélessávon csatlakozik a világhálóhoz.

A Matáv területén az internet hozzáférésekből minden ötödik ADSL. A kelet-közép-európai régióban az összes ADSL vonalszámot tekintve a Matáv piacvezető, az ADSL penetráció (azaz a népességre vonatkozó elterjedtség) tekintetében Magyarország a második a régióban Észtország mögött. Az ADSL-en internetezők 20%-os aránya pedig meghaladja a 19%-os európai uniós átlagot is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról