Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Nyílt digitális jogkezelő rendszer fejlesztésébe kezdett a Philips

Ady Krisztián, 2003. december 16. 18:35
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Philips Electronics kedden közölte, hogy hat hónap múlva bemutatja első szórakoztatóelektronikai készülékét, mely internetről letölthető, jogvédett anyagok lejátszására is képes lesz és egy új, nyílt digital rights management (DRM) rendszerrel ellátott anyagok kezelését valósítja meg. A DRM rendszerek alapjául szolgáló technológiát az InterTrust Technologies fejlesztette ki.

A Philips Electronics kedden közölte, hogy hat hónap múlva bemutatja első szórakoztatóelektronikai készülékét, mely internetről letölthető, jogvédett anyagok lejátszására is képes lesz és egy új, nyílt "digital rights management" (DRM) rendszerrel ellátott anyagok kezelését valósítja meg. A DRM rendszerek alapjául szolgáló technológiát az InterTrust Technologies fejlesztette ki.

Az elmúlt év során létrejött digitális zeneletöltő szolgáltatások különböző DRM metódusokat alkalmaznak a digitálisan tömörített zeneszámok védelmére, védve őket az illegális felhasználástól, jogtalan másolástól. A felhasználók azonban csak azokkal a szoftverekkel, MP3-lejátszókkal és jukebox készülékekkel hallgathatják meg ezeket az állományokat, melyek kompatibilisek az adott rendszerrel.

A Microsoft nemrég nyitotta meg online zeneboltját, mely olyan tömörített állományokat tartalmaz, melyek csak a vállalat jogkezelő rendszerrel felvértezett Windows Media Player alkalmazásával játszhatóak le. "A szórakoztatóelektronikai gyártók nem szeretnének függni a Microsofttól. Független és interoperábilis rendszerre van szükségük." -- mondta Ruud Peters, a Philips szellemi tulajdonaival és szabványaival foglalkozó részlegének főigazgatója.

A Philips reméli, hogy az elkövetkezendő hat hónapban számos támogatót talál elképzelései végigviteléhez, s megjelenésekor több elektronikai gyártót, tartalomszolgáltató céget mutathat be, melyek láttak fantáziát egy nyílt jogvédő rendszer kidolgozásában.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!