Szerző: Vörös Péter

2000. május 23. 08:59

Novell újdonságok: OnDemand Services ill. XML Integration Services - de vajon élve marad-e a cég?

Az új szolgáltatás révén az Internet-szolgáltatók (ISP-k) és az alkalmazás szolgáltatók (ASP-k, application service provider-ek) számára lehetővé válik a használaton alapuló díjazás az Interneten keresztül kínált termékekkel ill. szolgáltatásokkal kapcsolatban. Az OnDemand Services mögött természetesen a Novell NDS technológiája áll - a Utah-i központú cég az utóbbi időkben egyre inkább erre alapozza bevételeit a NetWare op rendszerrel szemben. Az OnDemand Services júniustól lesz elérhető.
A cég ezenkívül bejelentette az XML alapú új szoftver eszközének, a Novell XML Integration Services-nek a tesztváltozatát is. E szoftver különféle XML (Extensible Markup Language - a 'HTML standard egyik javasolt utódja') alkalmazások integrálására használható.
A Novell e héten jelenti be legutóbbi negyedéves eredményeit, amelyek a elemzők szerint jóval a korábbi várakozások alatt maradnak: a cég május elején jelentette be, hogy az április 30-ával végződő pénzügyi negyedévben a forgalom 300 millió $ lesz, ami 16 millió $-ral kevesebb a tavalyi hasonló időszaknál és 60 millió $-ral kisebb a tervezett szintnél.
A főbb gondok: természetesen a konkurencia (értsd: főként a Windows 2000 + Active Directory és a Linux) sikerei a Novell rovására; az NDS alapú megoldások még mindig a piacon elterjedt megoldások előtt 9-12 hónappal járnak: a Novell-nek inkább arra kellene koncentrálnia, hogy megmutassa jelenlegi NetWare ügyfeleinek azt, hogyan lehet az NDS-t még jobban kihasználni; a cég még mindig lassan reagál a szolgáltatók igényeire, amikor konkrét készletekről és befektetésekről van szó ...

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról