Szerző: Ady Krisztián

2003. december 15. 16:22

Frissítve: Megjelent a Winamp 5 médialejátszó szoftver első végleges változata

[Clubic.com] Justin Frankel, a NullSoft egyik fejlesztője a 666-os verziószámmal megjelent release candidate (RC) változat után letölthetővé tette a Winamp 5 médialejátszó szoftver első végleges verzióját. A Winamp 5 lejátszóprogram egyes részei, például a CD-írást lehetővé tévő modul és a CD-Audio sávok rippelésére készített rész mostantól fizetőssé váltak.

[Clubic.com] Justin Frankel, a NullSoft egyik fejlesztője a 666-os verziószámmal megjelent "release candidate" (RC) változat után letölthetővé tette a Winamp 5 médialejátszó szoftver első végleges verzióját. A Winamp 5 lejátszóprogram egyes részei, például a CD-írást lehetővé tévő modul és a CD-Audio sávok rippelésére készített rész mostantól fizetőssé váltak.

A NullSoft már jóideje felhagyott a Winamp 2-es és 3-as verziójának fejlesztésével, utóbbit azonban egy nyílt forráskódú projekt, a Wasabi projekt próbálja talpra állítani, melyhez sokan nagy reményeket fűznek. A Winamp 5-ös verziójú változata a korábbi verziókat váltotta le a NullSoft szoftverkínálatában.

A Winampot fejlesztő Nullsoft tavasszal döntött úgy, hogy nem ad ki több verziót a Winamp lejátszóprogram akkor újnak számító, 3-as számú verziójából. A kicsit "bugosra", hibásra sikeredett szoftvert ezen hírek szerint pár hónapra karanténba zárták, amíg a legfontosabb hibákat ki nem javítják.

Az áprilisban megjelent 2.9-es verzió a 3-asban megszokott videolejátszási és egyéb funkciókat is tartalmazta a 2-es verziónál megszokott stabilitás mellett. A 2.9-es Winamp kompatbilis a 3-as verzióhoz készített skinekkel, bőrökkel is.

A Winamp lejátszóprogram új, 5-ös változata természetesen FTP szerverünkről is letölthető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról