Szerző: Ady Krisztián

2003. december 11. 11:44

Rekordnövekedés a Siemens mobil ágazatában

[Live PR] A Siemens mobile a 2003-as üzleti évben (2002. október  2003. október közötti időszak) 39 millió telefont értékesített, így a tavalyi évhez képest 18 százalékos növekedést ért el, globális piaci részesedése pedig 7,5 százalékról 9 százalékra növekedett. Különösen sikeres volt a cég negyedik negyedéve, amelynek során 54 százalékkal 12 millió darabra nőttek az eladások. A Siemens mobile dinamikus fejlődésének köszönhetően többek között piacvezető Oroszországban és Horvátországban. Magyarországon a Siemens mobile 35 százalékos piaci részesedéssel a 2. helyen áll.

[Live PR] A Siemens mobile a 2003-as üzleti évben (2002. október – 2003. október közötti időszak) 39 millió telefont értékesített, így a tavalyi évhez képest 18 százalékos növekedést ért el, globális piaci részesedése pedig 7,5 százalékról 9 százalékra növekedett. Különösen sikeres volt a cég negyedik negyedéve, amelynek során 54 százalékkal 12 millió darabra nőttek az eladások. A Siemens mobile dinamikus fejlődésének köszönhetően többek között piacvezető Oroszországban és Horvátországban. Magyarországon a Siemens mobile 35 százalékos piaci részesedéssel a 2. helyen áll.

A Siemens mobile 1992-es alapítása óta legeredményesebb évét zárta a 2002 októberétől 2003 októberéig tartó üzleti évben. A müncheni központú vállalat ma a GSM-telefonok piacán az egész világon eladott készülékek számát tekintve a második pozíciót foglalja el. Bevételei az időszakban 10 százalékkal növekedtek, a teljes mobil üzletág (amelybe a vezeték nélküli készülékek és vezeték nélküli hálózati eszközök is beletartoznak) nyereségessége pedig 88 százalékos növekedést ért el.

Magyarországon a Siemens mobile 2003-ban 35 százalékos részesedéssel a 2. helyen áll. A vállalat idén nyolc új készüléket vezetett be a magyar piacra.

Az elmúlt üzleti évben világszerte összesen 26 új Siemens mobiletelefon-készülék került piacra. Ezek közül 13 rendelkezik fényképfelvételi lehetőséggel, négynek beépített kamerája is van. Október elején mutatta be a Siemens az első videotelefonásra és rendkívül gyors adatletöltésre is alkalmas harmadik generációs készülékükét, az U15-öt.

A növekedéshez a vezeték nélküli (ún. cordless) termékek is jelentően hozzájárultak: a digitális vezeték nélküli (DECT) termékek piacán jelenleg a Siemens a piacvezető. Az elmúlt időszakban a Siemens a vezeték nélküli hálózati eszközök piacán is forgalmát tekintve a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező gyártóvá vált.

A hálózati megoldások piacán a Siemens egyaránt piacvezető a GPRS-nél jóval gyorsabb adatátvitelt lehetővé tevő EDGE és harmadik generációs (3G) technológiában. A cég eddig 25 000 3G bázisállomást telepített, s a világon ma működő 12 kereskedelmi célú harmadik generációs hálózatból hetet a Siemens épített ki.

A Siemens várakozásai szerint a mobil készülékek világpiaca 2004-ben mintegy 5-10 százalékkal fog bővülni, így a jövő évben értékesített mobiltelefonok száma elérheti a 470 milliót. A Siemens mobile 2004-ben 29 új készülék bevezetését tervezi.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról