Szerző: Bodnár Ádám

2003. december 10. 13:29:21

Az Apple már húszmillió dalt értékesített az interneten

Az Apple bejelentette, hogy az áprilisban elindított iTunes Music Store zeneletöltő szolgáltatás keretén belül már több mint húszmillió dalt értékesített. A húszmillió dal 45 százalékát album formájában vették meg a felhasználók, 55 százalékot pedig egyedileg töltötték le.

Az Apple bejelentette, hogy az áprilisban elindított iTunes Music Store zeneletöltő szolgáltatás keretén belül már több mint húszmillió dalt értékesített. A húszmillió dal 45 százalékát "album" formájában vették meg a felhasználók, 55 százalékot pedig egyedileg töltötték le.

Az április végén beindult Apple iTunes Music Store jelenleg mintegy 200 ezer zeneszámot kínál letöltésre. A vállalat 20 előadóval exkluzív megállapodást kötött, ami azt jelenti, hogy ezen előadók dalai semelyik másik internetes zeneszolgáltatásban (MusicNet, PressPlay, Rhapsody) nem szerepelnek. Többek között ilyen előadó Bob Dylan, a No Doubt és a U2 is.

A szolgáltatás keretein belül letöltött dalok darabja 99 centet kóstál. A zeneszámokat természetesen át lehet tölteni az iPod hordozható audiolejátszókba, ki lehet írni CD-re (akár több CD-re is), illetve összesen akár három számítógépen is meg lehet hallgatni. Az iTunes Music Store lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy belehallgassanak a dalokba, a 30 másodperces kedvcsináló ráadásul teljesen ingyenes.

Az iTunes Music Store használatához szükséges kliensprogram eredetileg csak Mac OS operációs rendszeren volt elérhető de az ősz során az Apple kiadta a windowsos változatot is, amit egy hétvége alatt több mint egymilliószor töltöttek le a cég weboldaláról.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 23:04

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.