Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Tesztelhető az UHU-Linux 1.1 első kiadásra jelölt változata

roberto, 2003. december 04. 08:09
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[uhulinux.hu] Célegyenesbe érkezett az UHU-Linux

[uhulinux.hu] Célegyenesbe érkezett az UHU-Linux 1.1, több béta után a héten megjelent a Barack kódnevet viselő, kiadásra jelölt változat (rc1). A legutóbbi nyilvános tesztverzió kibocsátása óta több mint hatszáz módosítás történt a rendszeren, amelyek közül a legfontosabbak: a néhány napja megjelent 2.4.23-as kernelre való átállás, a GNU Fordítógyűjtemény (GCC) eddig hiányzó, ritkábban használt elemeinek felvétele a disztribúcióba (Objective C, Java, Fortran és Pascal fordítók); több szerverszoftver-csomaggal kiemelten is foglalkoztak a fejlesztők (samba, swat, apache, php, nyomtatás), ésszerűsítések történtek a programokhoz mellékelt dokumentációk és licencek szövegeinek kezelésében, a Sodipodi vektorgrafikus rajzolóprogramot pedig felváltotta a GNOME munkakörnyezet grafikusinterfész-előírásaihoz jobban illeszkedő Inkscape.

A változások a telepítőt is érintették, felhasználói szempontból a legfontosabb dolog a telepítő CD-k ellenőrzésének lehetősége, az opció segítségével nemcsak a telepítőkészlet olvashatósága, hanem annak helyessége is ellenőrizhető, ugyanezt a tesztet működő rendszer alatt is elvégezhetjük a cdtest programmal. Azok számára, akiknek a számítógépe nem tud CD-ről bootolni, vagy hálózati telepítést szeretnének végezni, segítségképpen megtalálható a CD-n a boot könyvtárban egy uhuboot.img nevű hajlékonylemez-lenyomat. A készülő rendszerről további információ található az uhulinux.hu weboldalon, a telepítőkészlet pedig a szokásos letöltőhelyekről szerezhető be.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.