Szerző: Ady Krisztián

2000. május 22. 18:23

AnalogX ScriptDefender

Hemzseg a Net a rengeteg létező (és nem létező) vírusoktól, s sajnos nem kizárt, hogy mások is kísérleteznek majd script-vírusok írásával.

Hemzseg a Net a rengeteg létező (és nem létező) vírusoktól, s sajnos nem kizárt, hogy mások is kísérleteznek majd script-vírusok írásával. A megoldást már egyszer közöltük itt, mely irtózatosan egyszerű: a .vbs kiterjesztéshez mondjuk a Notepad.exe-t kell hozzárendelni, így futtatás helyett csupán megjelenik képernyőnkön a vírus (vagy más script) forrása.

Ezt a megoldást mások is felismerték, s apró kis programot írtak rá: ez az AnalogX ScriptDefender-e. A program nem csinál mást, mint a hozzá társított kiterjesztésű állományok futtatása esetén (a kiterjesztéseket szabadon megadhatjuk) feldob egy ablakot, jóváhagyást kérve. Egyszerű és biztonságos, s nem csak .vbs, hanem Java és egyéb script-nyelveken írott programok sem tudnak ellenőrzésünk nélkül elindulni...akárhonnan is kaptuk őket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról