Szerző: Ady Krisztián

2003. november 19. 14:48

Kitűnő időszakot zárt a Fujitsu Siemens Computers magyarországi leányvállalata

[Vision Communications] A négy évvel ezelőtt alapított Fujitsu Siemens Computers Kft. tovább javította piaci pozícióit: részesedése az áprilisi 6,2 százalékról 2003 harmadik naptári negyedévében 11 százalék fölé emelkedett. Ezzel a magyar piac második legjelentősebb szereplőjévé vált -- közölte Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója.

[Vision Communications] A négy évvel ezelőtt alapított Fujitsu Siemens Computers Kft. tovább javította piaci pozícióit: részesedése az áprilisi 6,2 százalékról 2003 harmadik naptári negyedévében 11 százalék fölé emelkedett. Ezzel a magyar piac második legjelentősebb szereplőjévé vált -- közölte Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója.

A vállalat a 2003 pénzügyi félévben összesen több mint kétszer annyi személyi számítógépet, mobil eszközt és szervert értékesített a hazai piacon, mint a megelőző év azonos időszakában, értékesítési árbevétele pedig 69 százalékkal haladta meg azt. A cégre megalapítása óta jellemző rendkívüli növekedési dinamika tovább erősödött (a mennyiség tekintetében további 39 százalékkal, az értékesítés szempontjából 29 százalékkal).

A Fujitsu Siemens Computers Kft. csaknem minden termékcsoportban -- különösen az asztali számítógépek és a mobil eszközök területén -- fokozta értékesítését, míg a szerver eladások területén megőrizte piaci pozícióját.

Kimagasló, 290 százalékos volt a Fujitsu Siemens mobil számítógépei iránti érdeklődés növekedése a megelőző év azonos időszakával összevetve. Különösen az utolsó három hónap hozott rendkívüli, 300 százalékot meghaladó kereslet-növekedést. Az üzleti felhasználású PC-k eladásának erős élénkülését mutatja, hogy a pénzügyi félévben a megelőző időszakhoz képest az értékesítés 190 százalékos volt, a magáncélú asztali munkaállomásoké pedig 187 százalékos.

A storage termékek forgalma az árbevétel alapján több mint 2 és félszeresére, a számítógépes perifériák és a professzionális szolgáltatások értéke valamivel kevesebb, mint duplájára nőtt.

A vállalat jelenlegi növekedési üteme pontosan követi Poros Gábor tavaly áprilisban meghirdetett üzleti menetrendjét: az ügyvezető akkor a számítástechnikai piacot sújtó recesszió ellenére a cégét rövid időn belül a hazai információtechnológia szegmens első öt vezető vállalata közé pozícionálta.

Poros Gábor a sikerek forrását a rendkívül gazdag és rugalmas termékválasztékban látja, azaz abban, hogy a cég versenytársainál szélesebb palettán elégíti ki a vevők igényeit. Ismét beigazolódott a cég stratégiája, amely a mobilitásra és az üzleti szempontból kritikus alkalmazások IT infrastruktúrájára alapoz.

Ebben rendkívüli mértékben támaszkodik a Fujitsu Siemens Computers K+F műhelyeiben folyó munkára. A Siemens AG és a Fujitsu Limited technológiai bázisának és innovációs erejének egyesítése ugyanis a világ egyik legszélesebb információtechnológiai termékválasztékának kifejlesztését tette lehetővé.

Poros Gábor a sajtótájékoztatón beszámolt a Fujitsu Siemens Computers néhány legújabb termékéről, amelyeket nemrég a vállalat hagyományos októberi nemzetközi termékbemutatóján jelentettek be, és hamarosan a magyar vásárlók számára is hozzáférhetőek lesznek.

A több mint 300 terméket felvonultató augsburgi OctoberFESTival újdonságai: a 16:9 képarányú, 17 hüvelykes, forgatható TFT monitorral szerelt, kiterjesztett multimédiás képességű és "hagyományos" kialakítású, de mobil klaviatúrájú Lifebook T noteszgépek, a Pocket LOOX 610-es jelzésű PDA és az Intel-Xeon-MP processzortechnológiát alkalmazó PRIMERGY szerver.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról