:

Szerző: Ady Krisztián

2003. november 19. 12:27

Jelentősen csökkent a 3M speciális prezentáció-rendszerének ára

Az amerikai 3M jelentősen csökkentette forradalminak nevezhető Wall Display prezentációs eszközének magyarországi fogyasztói árát, melytől a konferenciákban, oktatásban és üzleti megbeszélésekben elindított váltás felgyorsítását reméli -- közölte a 3M kiemelt hazai forgalmazója, a GALAX Vetítéstechnikai Kft. mai sajtótájékoztatóján.

Az amerikai 3M jelentősen csökkentette forradalminak nevezhető Wall Display prezentációs eszközének magyarországi fogyasztói árát, melytől a konferenciákban, oktatásban és üzleti megbeszélésekben elindított váltás felgyorsítását reméli -- közölte a 3M kiemelt hazai forgalmazója, a GALAX Vetítéstechnikai Kft. mai sajtótájékoztatóján.

A 3M 2001-ben debütált készüléke hat különböző, prezentációk során gyakran alkalmazott eszközt egyesít egyetlen eszközben, ellátja a multimédia projektor, a digitális (interaktív) tábla, a másolótábla, a vetítővászon, a kihangosítás és a TV-monitor, plazmakijelző feladatait.

A prezentációs segédeszközök manapság használatos generációi meglehetősen szűkre szabják az előadások, konferenciák formai és tartalmi kereteit. A Wall Display projektora a vetítőtábla tetejéből egyetlen gombnyomásra előbukkanó karon, a vetítés felületétől 50 cm-re működik, így nem kerülhet árnyék a képre.

"A falra függeszthető, nagyméretű, lapos képernyőt egy jelforrással összekapcsolva indulhat az előadás" -- kezdte a bemutatót Lénárt Áron, a GALAX Kft. ügyvezető igazgatója. A 3M úgynevezett Vikuiti Display Enhancement felülettechnológiát alkalmaz készülékénél, melynek eredményeként az írható felületre vetített kép tisztán, akár 170 fokos szögből is jól látható.

Amikor a számítógép képernyője a Wall Display segítségével jelenik meg, a felület egy interaktív érintőképernyővé válik, melyen a 3M digitális tolla éppen úgy használható, mint a számítógépnél az egér. Az előadó a tábla mellől is irányíthatja a számítógépét.

A készülék projekciós felülete 60 hüvelykes, azaz 152 cm-es képátlójú, maximálisan 1024 x 768 pixeles monitorjel megjelenítésére képes. A digitális toll felbontása ehhez a felbontáshoz igazodik, ezért a képernyőn megjelenő szoftverek irányítása kellő kézügyességgel maradéktalanul elvégezhető. A mellékelt, internetről is elérhető segédprogrammal belejavíthatunk futó prezentációnkba, majd a módosításokat egy új prezentációként is elmenthetjük.

A Wall Display digitális tábla és másolótábla funkciójával elmenthetőek, vagy akár színes nyomtató segítségével egyetlen gombnyomásra ki is nyomtathatók a táblára írt rajzok, adatok. Mivel minden digitálisan rögzül, a jegyzetelés feleslegessé válik, a résztvevők akár nyomtatott formában vagy mágneslemezen is kézhez kaphatják a táblára írtakat a prezentáció végén.

A készülék eredményesebbé teheti a távkonferenciákat lebonyolítását is, videokonferencia létrehozására is képes. A Wall Display használatával megszűnhet a tárgyalók zsúfoltsága, eltűnhetnek a kábelek és a hosszadalmas előkészületek. A készülék finom vonalvezetésével reprezentatív megjelenést biztosít.

A Wall Display prezentációs eszköz hazánkban már 2,5 millió forint + áfás ártól kapható, azonban a minden eszközt egyesítő változatért sem kell közel 3 millió forint + áfánál többet fizetni, mely közel megfelel a helyettesítésre kerülő eszközök árának. A készülék moduláris felépítésű, ezért az alapváltozat bármikor bővíthető, s az újabban megjelenő kiegészítőket is csatlakoztathatjuk korábban megvásárolt prezentációs eszközünkhöz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.