Szerző: Barna József

2003. november 10. 16:38

Vezeték nélküli eszközöket fejlesztő céget vásárolt az Intel

Az Intel a múlt héten számolt be arról, hogy felvásárolta a vezeték nélküli hálózati lapkákat fejlesztő, magánkézben lévő Mobilian Corporationt, jelentette a Reuters . Az akvizíció javíthatja az Intel pozícióit a wireless készülékek gyorsan bővülő piacán.

Az Intel a múlt héten számolt be arról, hogy felvásárolta a vezeték nélküli hálózati lapkákat fejlesztő, magánkézben lévő Mobilian Corporationt, jelentette a Reuters. Az akvizíció javíthatja az Intel pozícióit a wireless készülékek gyorsan bővülő piacán.

A Mobilian 1999-ben alakult, és alapítása óta 70 millió dollár értékű befektetéshez jutott. A mintegy 70 alkalmazottat foglalkoztató vállalat Bluetooth és 802.11b (Wi-Fi) kombó lapkákat fejlesztett. Az Intel szóvivőjének elmondása szerint a kommunikáció kulcsfontosságú terület a vállalat számára, ez magyarázza a felvásárlást. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

Amint az ismert, az Intel a Centrino mobil platform részeként kínál vezeték nélküli hálózati vezérlőket ügyfeleinek. Az Intel PRO/Wireless 2100 modul kizárólag a 802.11b szabványt, míg az Intel PRO/Wireless 2100A modul a gyorsabb adatátvitelt lehetővé tevő 802.11a szabványt is támogatja. A vállalat terméktervei szerint a 802.11b/g változat megjelenése az év végén, míg a 802.11a/b/g modell premierje a jövő év első félévében esedékes.

a címlapról